Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva 2014

27.7.2014 Cerkev na Slovenskem Misijon, Misijonar

V nedeljo, 27. julija 2014, bo v Cerkvi na Slovenskem Krištofova nedelja. Ta dan običajno poteka misijonska akcija Miva, ki jo zaznamuje prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil. Geslo vsakoletne akcije je Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti! – Z veseljem darujem – življenja rešujem!

Ustanova Miva – Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne Mive ter že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja.

Verniki in ljudje dobre volje so z akcijo Miva povabljeni k solidarnosti s tistimi, ki jim darovi za misijonska vozila posredno lahko rešijo življenje ali vrnejo zdravje. Vozila, ki jih uporabljajo misijonarji, med drugim omogočajo njihov prevoz in prevoz šoloobveznih otrok k pouku, uporabljajo pa jih tudi za prevoz gradbenega materiala za vzdrževanje in/ali gradnjo cerkva, šol ali dispanzerjev.

Na dan akcije je običajno po vseh mašah (tudi v soboto zvečer) blagoslov vozil. Misijonsko središče prosi, da ob tej priložnosti pri blagoslovu svojega vozila lastniki namenijo v zahvalo za srečno prevožene kilometre dar za misijonska vozila. S tem bodo pomagali našim misijonarjem, da jim MIVA Slovenija lahko omogoči nakup vozil za uresničevanje njihovega poslanstva.

 

Gradivo za Krištofovo nedeljo 2014 lahko dobite tukaj.