Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl bo daroval zahvalno sv. mašo po tretjem valu COVID-19

Mariborski nadškof-metropolit, msgr. Alojzij Cvikl bo daroval zahvalno mašo po tretjem valu COVID-19 v Domu za starejše občane Tezno – Maribor, in sicer v soboto, 17. julija, ob 10. uri.

S sveto daritvijo se bomo zahvalili Bogu za moč v spoprijemanju s to boleznijo, ki je zajela ves svet. Prav goreča pa bomo molili in se zahvalili osebju na resornih ministrstvih ter sem uslužbencem v domovih za ostarele po vsej nadškofiji za njihovo strokovno in človeško pomoč varovancem.

V minulem letu in pol, odkar traja pandemija, so vsi na moč lajšali telesne bolečine ter duhovne stiske vsem stanovalcem. Bolnim in zdravim.

Cerkev je v času pandemije na duhovni ravni in z deli usmiljenja pomagala vsem prizadetim. Najbolj preskušanim bratom in sestram je stala ob strani z molitvijo in jih obdala z ljubeznijo.

Cerkev, potujoče božje ljudstvo v večnost, od apostolskih časov je na poseben način blizu svojim članom, ki se bližajo dokončnemu srečanju s svojim Stvarnikom. To je tudi eden glavnih razlogom za našo veliko hvaležnost vsem, ki ostarelim izkazujejo vsakovrstno dobroto, od materialnih do duhovnih dobrin.

Ob zahvalni sv. maši vabimo vse, da se nam v duhu pridružite, da se skupaj zahvalimo Bogu in vsem, ki našim ostarelim lajšajo trpljenje, jih krepijo s svojo ljubečo prisotnostjo in jim kakorkoli pomagajo, da se z zaupanjem in veseljem pripravljajo na najbolj pomembno srečanje s svojim Stvarnikom ob vstopu v večnost!

p. Janez Sraka, DJ
duhovni oskrbnik doma ostarelih na Teznem