Mašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem 2013

29.6.2013 Sveta Gora, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Novo mesto Duhovniki, Praznik
Mašniško posvečenje v Logu pri Vipavi - foto - Tatjana Splichal Mašniško posvečenje v Logu pri Vipavi - foto - Tatjana Splichal

Na praznik sv. apostolov Petra in Pavla v soboto, 29. junija 2013, bodo slovenski (nad)škofje posvečevali nove duhovnike.


Tri stopnje duhovniške službe


Škofija Koper

Škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo na praznik sv. Petra in Pavla v soboto, 29. junija 2013, ob 10.00, v baziliki na Sveti Gori v novomašnika Blaža Batagelja iz župnije Kamnje in lazarista Tilna Prinčiča iz župnije Vipolže.

Nagovor škofa Jurija Bizjaka


Nadškofija Ljubljana

Nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo v soboto, 29. junija 2013, ob 9.00, v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani v novomašnika posvetil Martina Goloba iz župnije Šmartno pri Litiji, Branka Setnikarja iz župnije Polhov Gradec ter Marka Mohorja Stegnarja iz župnije Dob.

Nagovor nadškofa Antona Stresa


Nadškofija Maribor

Nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek bo v soboto, 29. junija 2013, ob 10.00, v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru v novomašnika posvetil Jureta Sojča iz župnije Sv. Lovrenc na Pohorju.

Nagovor nadškofa Marjana Turnška


Škofija Murska Sobota

Škof msgr. dr. Peter Štumpf bo v soboto, 29. junija 2013, ob 16.00, v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti v novomašnika posvetil Borisa Kučka iz župnije Turnišče.

Nagovor škofa Petra Štumpfa


Škofija Novo mesto

Škof msgr. Andrej Glavan bo v soboto, 29. junija 2013, ob 10.00, v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu v novomašnika posvetil Mitja Buliča iz župnije Črmošnjice in Dejana Pavlina iz župnije Šentjernej.

Nagovor škofa Andreja Glavana


V Cerkvi na Slovenskem bo letos posvečenih 9 novomašnikov.