Mavrično-katehetske igre in Čarno jezero 2016

11.6.2016 Ljubljana Mladina, Kateheza

V soboto, 11. junija, bo na Rakovniku v Ljubljani osrednji otroški festival ob koncu veroučnega leta: Mavrično-katehetske igre in Čarno jezero, ki ga skupaj že tretje leto pripravljajo revija Mavrica, Salezijanski mladinski center in Slovenski katehetski urad.

Tema letošnjega srečanja je: »In glej, bilo je zelo dobro«. Že takoj ob vstopu na prizorišče bodo otroci in mladi skozi igro spoznali sedem dni stvarjenja. Tekmovalci MKI kviza bodo z ogrevanjem začeli ob 8. uri, začetek zbiranja za preostale udeležence pa je ob 8.45 uri.

Veroučenci bodo lahko sodelovali v različnih delavnicah: kuharski, gasilski, pevski, striparski z ilustratorjem Damijanom Stepančičem, likovni z ilustratorko Andrejo Peklar, ki je upodobila tudi Adama in Evo na letošnjem plakatu ter drugih. Ogledali si bodo lahko čarovniško predstavo, spoznali nekaj živali iz ZOO Ljubljana, se udeležili teka podnebne solidarnosti in se poigrali z žogo velikanko. Po kosilu iz popotne torbe si bodo ogledali finalni kviz - povezoval ga bo Jure Sešek, srečanje pa bodo sklenili z mašo, ki jo bo daroval Jaka Trček.

Program
8h-prihod MKI skupin
8.30 – 8.45 MKI pozdrav, uvod
8.45: začetek MKI  in Čarnega jezera na igrišču za vse ostale
9.00: pričetek delavnic na Čarnem jezeru
12.00: podelitev nagrad za Bralne mišice
12.00 zaključek delavnic Čarnega jezera in kosilo iz popotne torbe
12.30 razglasitev polfinalistov, polfinale in finale MKI
13.30 razglasitev zmagovalcev in zaključek
13.45 sveta maša