Mednarodna konferenca z naslovom Karitas proti trgovini z ljudmi: brez meja brez okovov

17.10.2013 Ljubljana Izobraževanje , Karitas, Tujina
Vir - Ministrstvo za notranje zadeve Vir - Ministrstvo za notranje zadeve

V Ksaverjevi dvorani (v pritličju) v Duhovnem središču sv. Jožefa na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani bo 17. in 18. oktobra 2013 mednarodna konferenca z naslovom Karitas proti trgovini z ljudmi: brez meja brez okovov (Caritas against human trafficking: no boundaries no chains). Program bo v četrtek potekal med 9.00 in 18.00, v petek pa med 9.00 in 12.00.

Trgovina z ljudmi je huda zloraba človekovega dostojanstva in pravic, je mednarodno organiziran kriminal. Slovenska karitas žrtvam trgovine z ljudmi pomaga že od leta 2006. Letos bomo evropski dan boja proti trgovini z ljudmi, ki ga obeležujemo 18. oktobra, pri Slovenski karitas obeležili z mednarodno konferenco skupaj s predstavniki sosednjih Karitas in nekaterih Karitas JV Evrope.

Sodelujoči in vsebina

Na mednarodnem strokovnem srečanju bodo s prispevki sodelovali predstavniki Kriminalistične policije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mednarodne organizacije za migracije ter Karitas iz Albanije, Avstrije, Italije, Slovaške in Slovenije.

Predstavljene bodo povezave migracij s pojavom trgovine z ljudmi, dobre prakse dela na področju preventivnih aktivnosti, oskrbe žrtev trgovine z ljudmi, reintegracije, celostnega spremljanja žrtev ter pravni okvir EU.

Namen in prijave

Konferenca je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z ranljivimi skupinami ljudi (otroki, mladostniki, odvisniki, ženskami v stiski, osebami s specifičnimi potrebami), študentom humanističnih smeri, prostovoljcem Karitas ter vsem, ki želijo bolje spoznati poslanstvo Karitas na področju boja proti trgovini z ljudmi.

Prijave do zapolnitve mest sprejemamo na sedežu Slovenske karitas na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani po tel. št. tel. 01/300–59– 62, na GSM: 031/470–151 ali po e-pošti na naslovu [email protected].