Mednarodno srečanje katoliških moških v Rimu

3.11.2018 Rim Družina, Duhovni program
Fotografija je simbolična - 1. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov - Foto: Družina Fotografija je simbolična - 1. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov - Foto: Družina

Od 3. do 7. novembra 2018 bo v Rimu mednarodno srečanje mož katoliških združenj iz celega sveta pod geslom Moški v obleganju Večnega mesta Rim.

Gre za prvo tovrstno mednarodno srečanje katoliških moških v Rimu, ki ga organizira združenje mož sv. Jožefa na Poljskem pod pokroviteljstvom Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Slovenijo bo zastopal mag. Luka Mavrič, tajnik Škofijskega urada za družinona Nadškofiji Ljubljana.

Po programu, ki se bo v popoldanskem času odvijal v cerkvi sv. Jožefa (al Trionfale) bo vsak dan najprej čas za slavljenje, potem pa bo može nagovoril papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa. Sledila bodo pričevanja mož iz različnih držav ter nato adoracija in zvečer sv. maša.

V nedeljo bo opoldanska molitev Angel Gospodov na Trgu sv. Petra s svetim očetom Frančiškom. Mednarodno srečanje mož se bo sklenilo v sredo, 7. novembra, dopoldan s splošno avdienco pri papežu.

Glavni govornik na večernih konferencah p. Raniero Cantalamessa je o svojih nagovorih povedal tole: »Ob upoštevanju novembrskega moškega odmika v Rimu imam v mislih naslednje štiri teme, ki upoštevajo dejstvo, da smo v času, ko smo pravkar praznovali praznik vseh svetih in spomin vseh vernih rajnih, in dejstvo, da odmik poteka v Rimu, v središču Cerkve:
·      univerzalni poziv k svetosti vsega Božjega ljudstva (v luči klica papeža Frančiška o svetosti),
·      svetost v zakonu,
·      ljubiti Cerkev ter
·      Kristusova zmaga.«