Mednarodno srečanje Skupnosti Emanuel v Paray-le-Monialu

11.8.2012 Paray-le-Monial, Francija Skupnost
Paray-le-Monial - vir - splet Paray-le-Monial - vir - splet

V francoskem romarskem mestu Paray-le-Monial bo od sobote, 11. do srede, 15. avgusta 2012 potekalo mednarodno srečanje Skupnosti Emanuel, ki bo hkrati tudi sklep jubilejnega leta, v katerega je Skupnost vstopila 25. marca 2011, na dvajseto obletnico smrti njenega ustanovitelja Pierra Goursata (1914–1991). V jubilejnem letu člani omenjene skupnosti poleg obletnice smrti ustanovitelja obhajajo še več drugih obletnic: 40. obletnico ustanovitve Skupnosti (rodila se je leta 1972 v Parizu), 20 let, odkar je Sveti sedež priznal Skupnost kot združenje vernikov, 30 let od prvih posvetitev v celibatu za Božje kraljestvo in 30 let FIDESCA, misijonske organizacije Skupnosti Emanuel.

Skupnost Emanuel je od junija 2009 mednarodno javno združenje vernikov papeškega prava.

Združuje vernike vseh življenjskih stanov, ki si želijo skupaj prizadevati za rast v svetosti in oznanjevanje evangelija. Danes je prisotna na vseh celinah, v 57 državah, in šteje okrog 9000 članov, med katerimi je 220 duhovnikov, 95 bogoslovcev in 180 posvečenih sester in bratov. V Sloveniji je Skupnost navzoča dobrih dvajset let, posveča pa se predvsem delu z mladimi, zakonci in družinami ter založništvu.

Pred začetkom jubilejnega leta, 3. februarja 2011, je člane mednarodnega sveta Skupnosti, osrednjega organa vodenja, sprejel papež Benedikt XVI. in preko njih vsem članom položil na srce, naj bodo »sredi mož in žena današnjega sveta goreči oznanjevalci evangelija. Moč za to boste dobili, če bo Kristus radikalno prevzel vse vaše življenje!«

Mednarodno srečanje v Paray-le-Monialu bo za vse člane Skupnosti priložnost, da se okrepijo v Svetem Duhu, ljubezni do Kristusa, bratski povezanosti in gorečnosti za evangelizacijo. Jubilejno srečanje bo tudi neke vrste predčasen vstop v leto vere, ki se bo po napovedi papeža Benedikta XVI. začelo 11. oktobra letos.


Več informacij o Skupnosti Emanuel v Sloveniji in mednarodnem srečanju v Paray-le-Monialu je na voljo na spletnih straneh: www.skupnost-emanuel.si, www.e-mladi.si, www.rejoicewithemmanuel.com.


Besedilo sta pripravila odgovorna za Skupnost Emanuel v Sloveniji Lucija in Janez Rifel, ki sta na e-naslovu [email protected] na voljo tudi za dodatne informacije.