Miklavž prinaša dar Pustne sobotne iskrice v Staro Goro

6.12.2012 Stara Gora Karitas, Prostovoljstvo, Radio Ognjišče
Pustna sobotna iskrica - foto - Izidor Šček Pustna sobotna iskrica - foto - Izidor Šček

V paviljonu 1 na Oddelku za invalidno mladino Stara Gora, ki sodi pod okrilje Splošne bolnišnice »Dr. Franca Derganca« Nova Gorica v Stari Gori bo na Miklavžev dan, v četrtek, 6. decembra 2012, ob 11.00, svečano odprtje sobe za umirjanje.

Zbrane bodo nagovorili predstojnik bolnišnice dr. Darko Žiberna, vodja oddelka Stara Gora dr. Jurij Karapandža, predstavnik Radia Ognjišče Matjaž Merljak in predstavnica Škofijske karitas Koper. Sobo bo blagoslovil novogoriški dekan Aleš Rupnik. V kulturnem programu bo glasbeno točko izvedel trio iz Dornberka, sodelovale pa bodo tudi zaposlene sodelavke z omenjenega oddelka. Na dogodek vabijo starše otrok, darovalce, medije in druge obiskovalce.

Denar za ureditev sobe je bil zbran na letošnji prireditvi Pustna sobotna iskrica v organizaciji Radia Ognjišče, ki je daleč presegla pričakovanja, saj so zbrali 68.839,00 EUR. Radio Ognjišče Pustno sobotno iskrico z dobrim namenom organizira že 10 let. Tokrat so bila zbrana sredstva namenjena otrokom, ki večino svojega življenja preživijo v Stari Gori. Spremljanje porabe zbranih sredstev je bilo zaupano Škofijski karitas Koper. Od pusta do Miklavža je strokovnim delavcem iz Stare Gore uspelo opremiti sobo za umirjenje, ki je temna in tiha. Soba je opremljena z vodno posteljo, optičnimi vlakni, vodnim stolpom, tablo za tipne, laserski projektor za vidne in glasbeni stolp za slušne stimulacije. Tovrstni prostor pomaga pri sproščanju ali stimulaciji hiperaktivnih ali premalo aktivnih otrok in stimulacijo celotnega razvoja pri otrocih z najtežjo motnjo v razvoju. Gre za terapevtsko sobo in mnoge sodobne pripomočke, ki pomagajo pri napredovanju zdravja invalidnih otrok. Vrednost te investicije je znašala 18.000,00 EUR. Naslednja faza koriščenja zbranih sredstev bo namenjena urejanju ogrevanega letnega vrta, ki bo omogočil pridobitev dodatnega prostora za delo z otroki ob hudi prostorski stiski.


Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper Jožica Ličen, ki je za dodatne informacije na voljo na GSM: 041/429–713 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].


Poročilo o oddaji Pustna sobotna iskrica