Misijonska adventna akcija »otroci ZA otroke«

28.11.2020 Cerkev v Sloveniji Advent, Misijonar, Mladina, Dobrodelnost

V soboto, 28. novembra 2020, na predvečer 1. adventne nedelje, se ponovno pričenja otroška adventna akcija »Otroci za otroke«, v okviru katere otroci po celem svetu zbirajo darove za otroke v misijonskih deželah. S tem razvijamo čut za misijonsko zavest kakor tudi čut za solidarnost in krščansko dobrodelnost že pri majhnih otrocih.

Akcijo spremlja Adventni koledar, ki letos nosi naslov »Tukaj sem, pošlji mene«. Zgodbice letošnjega koledarja govorijo o dr. Janezu Janežu, prvem slovenskem laiškem misijonarju, ki je kot zdravnik-kirurg štiri leta deloval na Kitajskem, nato pa še celih 38 let na Tajvanu. Pogumno je izrekel svoj "DA" Bogu. Kot tak je svetel zgled misijonske poklicanosti prav vseh kristjanov in pristnega krščanskega življenja; življenja, ki se nesebično razdaja za druge. Letos tudi obhajamo 30-letnico njegove smrti.

Zbrane darove otrok bo Papeška misijonska družba svetega otroštva namenila izključno za potrebe otrok in mladostnikov v misijonih. Lanskoletne darove, ki so bili zbrani v tej akciji v višini 75.717,13 €, je Misijonsko središče Slovenije namenilo za lačne otroke v Čadu, Kongu in Gvineji Bissau. 

Več na spletni strani Adventni koledar.

 

Misijonsko središče Slovenije