Misijonska nedelja 2013

20.10.2013 Vesoljna Cerkev in Cerkev na Slovenskem Misijon, Misijonar, Srečanje

V Katoliški Cerkvi bomo v nedeljo, 20. oktobra 2013, praznovali misijonsko nedeljo. Papež Frančišek je za to priložnost napisal posebno poslanico.

V Misijonskem središču Slovenije so pripravili brošuro, v katero so vključili tako gradivo za bogoslužje, kot tudi podatke o zbranih darovih vernikov. V petek, 18. in v soboto, 19. oktobra 2013, v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani pripravljajo misijonsko vas. V petek pričakujejo obiskovalce iz šol, v soboto pa predvsem iz župnij.

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje 73 slovenskih misijonark in misijonarjev. V Cerkvi na Slovenskem smo hvaležni za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Škofijska praznovanja misijonske nedelje bodo potekala po naslednjem sporedu:

  • Škofija Celje – praznovanje v župniji Petrovče se bo začelo ob 14.30;
  • Škofija Koper – praznovanje v župniji Komen se bo začelo ob 15.00;
  • Nadškofija Ljubljana – praznovanje v župniji Planina pri Rakeku se bo začelo ob 16.00;
  • Nadškofija Maribor – praznovanje v župniji Cirkovce se bo začelo ob 15.00;
  • Škofija Murska Sobota – praznovanje v župniji Dobrovnik se bo začelo ob 15.00;
  • Škofija Novo mesto – praznovanje v župniji Cerklje ob Krki se bo začelo ob 15.30.

Plakat
Dodatne informacije dobite v Misijonskem središču Slovenije na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, po tel. št. 01/300–59–50 ali po e-pošti na naslovu [email protected].