Misijonska nedelja 2016

23.10.2016 Katoliška Cerkev Misijon, Misijonar, Mednarodni dan, Papež Frančišek

V Katoliški Cerkvi bomo v nedeljo, 23. oktobra 2016, praznovali 90. misijonsko nedeljo. Skupno vseslovensko praznovanje bo v Celju pri sv. Jožefu v nedeljo, 23. oktobra, ob 15. uri. Letošnje geslo je Samo če smo »usmiljeni kakor Oče«, smo misijonarji. Tudi letos je sveti oče napisal posebno poslanico z naslovom Misijonarska Cerkev – pričevalka usmiljenja.

Največja solidarnostna povezanost vernikov vsega sveta – v molitvi in darovanju – je gotovo vsako leto na misijonsko nedeljo. Na ta dan se verniki župnij po vsem svetu še posebej zavemo, da smo “udje enega Kristusovega telesa” in da moramo skrbeti drug za drugega. »Če en del trpi, trpijo z njim vsi deli, če je en del v časti, se z njim veselijo vsi« (1 Kor 12,26).

Nimajo vse Cerkve po svetu enakih možnosti – ne v duhovnem ne v materialnem smislu. Zato molimo drug za drugega, zato vsi prispevamo darove, s katerimi papeške misijonske družbe pomagajo najbolj revnim škofijam po svetu.

Misijonska nedelja nas vabi, da uresničimo Jezusovo naročilo: »Pojdite po vsem svetu in učite vse narode …« (Mr 16,15). V misijone ne moremo vsi, lahko pa podpremo tiste, ki so tja odšli, misijonarje. Lahko uresničimo Jezusovo vabilo: »Tako naj sveti vaša luč pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih« (Mt 5,16).

PLAKAT

GRADIVA