Moliti s papežem preko mobilne aplikacije 'Click To Pray'

Delovati je začela nova platforma Svetovne mreže papeževe molitve Click To Pray, s pomočjo katere lahko molimo za poslanstvo Cerkve po papeževem namenu. 

Pobudo, ki je nastala v sodelovanju z Evharističnim gibanjem mladih in Vatican Media, je predstavil papež Frančišek med opoldanskim nagovorom v nedeljo, 20. januarja 2019.

Click To Pray je poleg spletne verzije dostopna tudi kot mobilna aplikacija. Sveti oče je povabil predvsem mlade, naj si aplikacijo naložijo in skupaj z njim molijo rožni venec za mir, še posebej med svetovnim dnem mladih v Panami, kamor se papež odpravlja to sredo.

Platforma je dostopna v šestih jezikih. Uporabniki imajo na voljo več možnosti. Izbirajo lahko med papeževimi mesečnimi molitvenimi nameni (Moli s papežem) in vsakodnevno molitvijo tri krat na dan (Moli vsak dan), napišejo pa lahko tudi svoje molitve in molijo drug za drugega (Moli na spletu).

Click To Pray je tudi uradna platforma za molitev za letošnji svetovni dan mladih, ki bo od 22. do 27. januarja potekal v Panami. Na voljo je različno multimedijsko gradivo, ki pomaga pri molitvi rožnega venca za mir.

Vir: Vatican News