Molitveni večer ter predbožični ulični misijon

V župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Trnovem v Ljubljani bo v torek, 18. decembra 2012, potekal molitveni večer z naslovom Plamen noči, ki ga pripravljajo različne župnije ter laiška gibanja in skupnosti.

Program

18.30 – maša

19.15 – vodena priprava na božič z glasbo, pričevanji, nagovorom, molitvijo ter blagoslovom – v tem času bo tudi priložnost za prejem zakramenta spovedi.


Predbožični ulični misijon

Od srede, 19., do petka, 21. decembra 2012, bo med 18.30 in 20.30 na Jurčičevem trgu v Ljubljani potekal predbožični ulični misijon. Med ljudmi je dandanes veliko duhovnega iskanja, hkrati pa tradicionalna krščanska kultura ni več prisotna. Cerkev kot skupnost verujočih je prav zato izzvana, da o veselem sporočilu Jezusa Kristusa (spre)govori na izviren, času primeren in aktualen način. Na uličnem misijonu bodo verujoči spregovorili o svoji osebni veri. Mimoidoče bodo nagovarjali tam, kjer poteka njihovo vsakdanje življenje – njihove misli in čutenja, njihova veselja in težave. Gospod namreč prihaja za vse ljudi v vsakršnih okoliščinah.


Dodatne informacije dobite pri Silvi Kastelic na GSM: 031/574–519 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].