Nabirka za Petrov novčič 2019

29.6.2019 Cerkev na Slovenskem Sveti sedež, Papež Frančišek, Dobrodelnost
Foto: Instagram Franciscus Foto: Instagram Franciscus

Slovenski škofje sklenili, da bo letošnja nabirka za »Petrov novčič« na praznik svetih apostolov Petra in Pavla, v soboto 29. junija 2019.

Petrov novčič je starodavna nabirka Cerkve za naslednika apostola Petra, s katero papež podpira karitativna dela v najrevnejših predelih Katoliške cerkve. Leta 2017 smo slovenski verniki v ta namen darovali 74,405,24 evra. Zahvaljujemo se vsem, ki so namenili svoj dar papežu Frančišku, nasledniku apostola Petra.

Na voljo je tudi posebna spletna stran http://www.obolodisanpietro.va/, kjer je predstavljena finančna pomoč, ki jo verniki ponudijo svetemu očetu, ta pa jo potem nameni za potrebe vesoljne Cerkve in različne karitativne dejavnosti. Vernikom se zahvaljujemo za darežljivost.

Petrov novčič tudi na facebooku
Petrov novčič je odslej mogoče spremljati tudi na priljubljenem spletnem omrežju facebook. Stran je zaenkrat v italijanščini, v prihodnjih mesecih pa pripravljajo še različici v španskem in angleškem jeziku. V Vatikanskem državnem tajništvu menijo, da je namen Facebook profila ustvariti virtualni prostor, ki bo odprt za vse, da bi lahko spoznali dejavnosti, ki se izvajajo s pomočjo te že več stoletij stare nabirke. Petrov novčič, ki je že prisoten na Twitterju in Instagramu, želi z navzočnostjo na še enem družbenem omrežju pospeševati dialog z vsemi osebami, ki želijo pomagati ljudem v stiski in konkretno podpirati karitativna dela. Pobuda je sad sodelovanja državnega tajništva, tajništva za komunikacijo in vatikanskega governatorata.

 

Dr. Tadej Strehovec
Generalni tajnik SŠK