Nadškof Cvikl obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem

22.12.2023 Maribor Škofija Maribor, Solidarnost

Pred božičem sta Karitas Maribor ter prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem obiskala mariborski nadškof Alojzij Cvikl ter župan mesta Maribor Saša Arsenovič. Gosta sta si opasala predpasnike ter se tim pridružila sodelavcem ter prostovoljcem Karitas in razdelila slovesno petkovo kosilo. 

Kakor že tradicionalno sta se obrnila na vse navzoče prejemnike pomoči, prostovoljce in sodelavce Karitas s kratko spodbudno mislijo. Gospod nadškof Alojzij je navzoče pozdravil z naslednjimi besedami: »'Božič nosimo v sebi', tako eno od naših podjetij propagira svoje izdelke. Ali je res, da božič nosimo v sebi? To je hrepenenje po luči, kajti strah nas je teme, smrti, podzemlja. Novorojeni se 'spušča' k nam tako, da se rodi v pastorski votlini, da na zunaj pokaže, da se nas želi dotakniti tam, kjer smo najbolj krhki. Potrebno je samo odpreti vrata našega srca. Nič ne bo odnesel. Prinesel pa spremembo v naše življenje. Želim, da bi letošnji božič se nas dotaknil v globini našega srca. Potem bomo zapeli pesem veselja in hvaležnosti. Vse dobro tudi v novem letu 2024.«

Gospod župan Saša Arsenovič je izrazil veliko veselje, da je ponovno navzoč in se lahko tako resnično srečamo. Prejemnikom pomoči je kot darilo obljubil karte za vožnjo s Panoramskim kolesom v srcu Maribora. Tako je v prijetnem in domačem vzdušju minilo srečanje in predbožično kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem, kjer vsak dan prejme kosilo preko 50 oseb v veliki stiski.