Nagovor materam za sklep Tedna družine 2023

25.3.2023 Teden družine 2023 Cerkev v Sloveniji, Družina, Leto družine
Teden družine 2023, pričevanje Helene Rozman Teden družine 2023, pričevanje Helene Rozman

V soboto, 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, sklepamo letošnji Teden družine, ki poteka pod geslom: Mir se začne v družini.

Nagovor škofa Antona Jamnika ob zaključku Tedna družine

Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik v svojem nagovoru na ta dan najprej pozdravi vse Slovence, ki živijo zunaj meja naše domovine. V molitvi smo vsi skupaj ena sama družina, čeprav nas loči fizična razdalja. Od Marije se lahko učimo, kako se odpreti delovanju Svetega Duha in prisluhniti angelu.

25. marec je tudi materinski dan. Škof Anton Jamnik čestita vsem materam in očetom za pogum, da so bili odprti za življenje in sprejeli otroka. Vsaki družini želi, da bi bil v njej vedno prostor za pogovor in odpuščanje, da bi bila po zgledu nazareške družine zares kraj upanja, veselja in miru. Svoj nagovor družinam sklene z željo: »Kot se je zgodilo v Nazaretu, naj se zgodi tudi v naši družinah.«

Ob koncu škof še povabi vse, da prisluhnemo pričevanju mlade mami Helene Rozman, ki s svojo zgodbo potrjuje, da Bog tudi danes tiho vstopa v naša življenja, v naše družine, da bi se nas dotaknil in nam podaril svoj mir.

Pričevanje mami Helene Rozman na materinski dan

V soboto, 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, je predviden skupni ogled videoposnetka in pogovor žena po župnijah.

Letošnji Teden družine sklepamo s pričevanjem mlade mami Helene Rozman. V svojem videonagovoru pričuje o tem, kako sredi vsakodnevne nepopolnosti, kaosa in včasih tudi manjših ali večjih preizkušenj vendarle lahko najdemo mir v srcu. Sama je v težki bolezni izkusila ta Božji dotik. Naj to njeno pričevanje vlije poguma in upanja prav vsem ženam in materam, še posebej tistim, ki ste morda v stiski ali preizkušnji.

Celoten spored Tedna družine 2023 je objavljen v zbirni novici.

Luka Mavrič
Urad za družine pri SŠK