Naši koraki čez drugi zlati most

10.2.2019 Škofija Murska Sobota Cerkev na Slovenskem, Kultura, Praznik, Škofija Murska Sobota
Obhajanje 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom Obhajanje 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

V nedeljo, 10. februarja 2019, se po župnijah soboške škofije nadaljuje obhajanje 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Duhovniki v vseh župnijah soboške škofije bodo vernike nagovorili pri vseh svetih mašah na temo: Skupaj čez drugi zlati most: Hotiza – Martin na Muri. Ta zlati most je most svetosti, preko katerega so v večnost stopali števili kristjani. »Na tem zlatem mostu stoji najprej Božji služabnik Danijel Halas, ki je v bližini sedanjega mosta tik pred smrtjo zaklical tri sveta imena: 'Jezus, Marija, Jožef!'« Spoznali bomo kar nekaj Slovencev in tudi Hrvatov, ki živeli in umirali za Kristusa. »Zdaj, ko so na zlatem mostu svetništva, so vsi naši. Vsi so nam blizu.« Drugo razmišljanje nas vabi, da tudi mi hodimo po poti vere v Kristusa, da si po zgledu svetnikov, blaženih in Božjih služabnikov prizadevamo za dobroto oz. za svetost.

Lojze Kozar ml. Skupaj čez zlati most   Čez drugi most zdaj gremo mi, k svetnikom, ki so v večnosti, naj prosijo za nas zelo, da vsi se jim pridružimo.   Čez zlati most zdaj gremo vsi, do Njega, ki zares živi, da dal nam bo sto novih let, v nebesih večno z Njim živet.

Več o obhajanju 100-letnice na povezavi: Skupaj čez zlati most

Več informacij na spletni strani Škofije Murska Sobota in na e-naslovu: [email protected]