Natečaj za velikonočni festival 2013

7.4.2013 Zagreb, Hrvaška Glasba, Glasbenik, Tujina

Organizacijski odbor za velikonočni festival 2013 (hr. uskrs fest 2013), ki je najstarejši festival v Cerkvi na Hrvaškem, razpisuje natečaj. Osrednji dogodek bo v organizaciji Odbora za mladino pri Hrvaški škofovski konferenci (HBK) in Hrvaškega katoliškega radia potekal v nedeljo, 7. aprila 2013, v Zagrebu.

Zainteresiran morajo za kandidiranje na natečaju poslati novo, še neizdano pesem krščanskega značaja, ki ne sme trajati dlje kot štiri minute. Posamezno skladbo morajo avtorji preložiti v obliki zapisa, shranjenega na CD-ju. Vsebovati mora demo vzorec pesmi. Žirija ne pričakuje studijske verzije, glasbena produkcija pa mora biti podobna izvedljivi različici pesmi. Aranžma pesmi mora biti določen, ne pa nujno končen. Pesem je lahko poslana tudi v MP3 formatu z ločljivostjo 256 kbps. Besedilo pesmi je potrebno predložiti tudi v Wordovem zapisu dokumenta. Izvajalci naj priložijo krajšo biografijo s kontaktnimi informacijami, ki naj vsebujejo ime in priimek, stalni naslov, telefon, e-naslov in spletno stran (če obstaja). Ob prijavi morajo navesti tudi župnijo ali drugo skupnost, v kateri delujejo, ter izjavo odgovornega za mladinsko pastoralo v posamezni (nad)škofiji.

Kandidati naj prijave na natečaj do ponedeljka, 21. januarja 2013, pošljejo na naslov: Hrvatska biskupska konferencija, za Uskrs fest, Ksaverska cesta 12 a, 10000 Zagreb.

Rezultati natečaja bodo objavljeni v oddaji Sacro ritam Hrvaškega katoliškega radia v četrtek, 7. februarja 2013, ob 20.30. Izvajalce besedil bo na velikonočnem festivalu spremljala instrumentalna zasedba.


Dodatne informacije o natečaju so v hrvaškem jeziku dostopne na povezavi, zainteresirani pa lahko pokličejo po tel. št. 00385 1 563 50 35 vsak delavnik med 9.00 in 12.00 ter med 14.00 in 16.00 oz. pišejo po e-pošti na naslova: [email protected] ali [email protected].