Novinarska konferenca Nadškofijske karitas Maribor ob začetku zbiranja sredstev za Galovo operacijo rok

13.11.2019 Maribor Dobrodelnost, Mladina, Karitas

V sredo, 13. novembra 2019, je v prostorih Nadškofijske karitas Maribor potekala tiskovna konferenca ob začetku zbiranja sredstev za Galovo operacijo rok.

Na Nadškofijsko karitas Maribor se je po pomoč obrnila mamica šestletnega Gala, Nataša Vrbnjak Šteflič. Gal potrebuje zahtevno operacijo obeh rok v tujini, ki bi mu olajšala življenje.

Gal ima diagnozo synostosis radioulnaris bill. Slednja povzroča deformacije kosti na rokah, kar fantku otežuje premikanje in prijemanje. Kvaliteto življenja v tem primeru izboljša samo zahtevna operacija v tujini, za katero Gal potrebuje 150.000 EUR, vključno s stroški terapij ter ostalih stroškov.

Po navedbah Galove mame tega posega Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ne bo kril. Za Gala pa je najboljša možnost za izboljšanje gibljivosti ter okrevanje operacija na Floridi v ZDA pri doktorju Paleyu, ki je pomagal že večim otrokom, tudi iz Slovenije.

Žal Galu ni prizanešeno tudi s preizkušnjami in težavami pri zbiranju sredstev. Kljub občutljivosti in medijski izpostavljenosti smo se odločili pozitivno odgovoriti na mamino prošnjo in pomagati Galu ter odprli ločen TRR in sklic.

Za Galovo operacijo rok
Račun: SI56 0400 0026 6039 028, sklic, referenca: SI00 292167,
Namen nakazila: Pomoč GALU, koda namena: CHAR, dobrodelno nakazilo
Podatki o prejemniku: NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR, Strossmayerjeva 15, 2000 MARIBOR, DŠ.: 48726273
Podatki o banki: NOVA KBM d.d. Maribor, Ulica Vita Kreigherja 4, 2000 Maribor, SWIFT koda banke: KBMASI2X

SMS – donacije: 
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GAL5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za Galovo operacijo rok.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2, Telemach. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija - www.karitasmb.si  (Pravila in pogoji).
Omogočimo GALU operacijo rok in brezskrbno otroštvo. Vaš dar odpira novo upanje.


Lepo pozdravljeni vsi skupaj!
Sem mama malemu Galu, ki potrebuje operacijo rok. Tistemu Galu, ki ste mu že pomagali iz vse Slovenije. In to bi rada povedala najprej. O hvaležnosti, ki jo čutim, do slehernega posameznika in organizacije, ki ste zaupali z vsem srcem in mu pomagali. O hvaležnosti, ki jo nosim, kljub strahu: kaj če nam ne uspe? O hvaležnosti, ker vem, da bom vztrajala, kot bi vztrajala vsaka mama za svojega otroka. Da bi bil zdrav. Da bi lahko počel vse, kar počnejo zdravi otroci. 

Mediji ste zelo aktivno poročali o ravnanjih Društva Maus, primer sedaj preiskujeta policija in tožilstvo. Dokler primer ne bo končan, denar, ki je bil zbran za Gala, ne bo prenakazan. Trenutno niti ne vemo, koliko ga je dejansko bilo zbranega za operacijo Gala. S policijo in tožilstvom aktivno sodelujemo in bomo naredili vse, kar je v naši moči, da jim pomagamo, da zadevo čim prej predajo sodišču.

Ker pa to zna trajati še dlje časa, vas prosim, da akcijo nadaljujemo. Povezali smo se z Nadškofijsko karitas Maribor, zaupanja vredno humanitarno organizacijo, ki bo poskrbela, da bo denar zbran in porabljen transparentno in odgovorno. Do sedaj smo preko Karitas zbrali 3.655,86 EUR, potrebujemo jih še 146.000,00 EUR, saj je datum operacije že določen. V primeru, da bomo na eni točki dobili denar od društva Maus, se zavezujemo, da bomo vsa presežna sredstva porabili za druge sorodne namene, kot je to določeno v dogovoru s Karitas. 

Kot mama vem, da moram vztrajati, se pobrati znova in znova. Zaradi Gala. In najtežje je prositi. Zato, ker to hkrati pomeni, da situacije ne moreš rešiti sam. In ker si želim, da bi lahko svojemu otroku omogočila, da bi imel takšne roke, kot jih imajo zdravi otroci, moram vztrajati in prositi za pomoč. 

Hvaležna za vsak vaš dar prosim za pomoč Galu. Pomoč, ki mu bo omogočila novo upanje in nekoč samostojnejše življenje. 

Nataša Vrbnjak Šteflič, Galova mama