Obnovitev posvetitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu

25.6.2018 Črenšovci Duhovni program, Romanje, Molitev

Mesec junij je posvečen Jezusovemu Srcu. V petek, 8. junija, je praznik Srca Jezusovega, naslednji dan, 9. junija, pa Marijinega brezmadežnega Srca.

To je najprimernejši čas za posvetitev ali obnovitev posvetitve obema Srcema. Vse posameznike, družine, skupine in župnije vabimo, da se na to dejanje posvetitve primerno pripravijo. Letošnja obnova posvetitve je pomembna tudi zato, ker mineva eno leto od stoletnice prikazovanj v Fatimi in je za nami tako romanje fatimskega kipa po naših župnijah kot tudi romanje Marijine podobe (mala Marija romarica) po naših družinah. Želimo, da bi bogastvo milosti, ki smo jih prejeli, ostalo živo po naših župnijah in družinah ter vedno znova rodilo bogate sadove. Vemo, da je dobra duhovna priprava na obnovo posvetitve zelo pomembna.

Skupaj bomo letos to posvetitev obnovili v župniji Črenšovci, kjer bo vseslovensko letno srečanje posvečenih obema Srcema v ponedeljek, 25. junija. Pričetek ob 15. uri. Skupaj bomo molili rožni venec, prisluhnili pričevanjem in prvi del sklenili s petimi litanijami Matere Božje. Ob 17. uri bo somaševanje duhovnikov vodil škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf. 

dr. Alojz Snoj, predsednik Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Več na spletni strani www.sticna.com