Od 19. do 23. decembra potekajo po celotni Sloveniji Dnevi cepljenja

21.12.2021 Slovenija COVID19, Zdravje
Foto: Ministrstvo za zdravje RS Foto: Ministrstvo za zdravje RS

Ministrstvo za zdravje je spodbudilo lokalne skupnosti k organizaciji in izvedbi množičnega cepljenja. Skupaj s stroko smo prepričani, da nas samo zadostna precepljenost lahko vrne v čim bolj normalno življenje.

Z namenom dviga precepljenosti Ministrtsvo za zdravje v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, direktorji zdravstvenih domov in bolnišnic, Civilno zaščito, gasilci ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje organizira Dneve cepljenja.

Dnevi cepljenja so dnevi odločitve za prvi, drugi ali tretji odmerek cepljenja. S cepljenjem zaščitimo  sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati zaščitimo tudi svojo okolico, predvsem tiste, ki so nam blizu. Ključne informacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19 so na spletni strani www.cepimose.si, kjer z odgovori strokovnjakov naslavljajo tudi najpogostejša vprašanja.

Cepilni centri bodo v predbožičnih dneh odprti od 8. do 20. ure. V vsaki statistični regiji bodo na eni lokaciji cepili tudi ponoči, od 20. do 8. ure zjutraj. Organizirane bodo tudi mobilne cepilne enote. Točne lokacije in termine lahko preverimo v svojem domačem okolju v naslednjih dneh.

Slovenska škofovska konferenca podpira akcijo cepljenja »Stopimo skupaj« in vabi vse duhovnike, redovnike in redovnice ter vernike, da se čim prej cepijo ter tako prispevajo k zaščiti lastnega zdravja in zdravja drugih.

Več TUKAJ.