Odprtje občasne razstave Jošta Snoja: Slike

18.6.2015 ob 18:00 Stična Umetnost, Stična mladih

Muzej krščanstva na Slovenskem v Stični Vas v četrtek, 18. junija 2015, ob 18. uri vljudno vabi na odprtje občasne razstave, ki bo v duhu spravne daritve v imenu umetnosti, Jošt Snoj: Slike.

O razstavi bo spregovorila akademska slikarka Nika Zupančič, slovesno pa jo bo odprl ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Razstava bo na ogled do 6. septembra 2015.

Z razstavo sakralnih likovnih del akademskega slikarja in duhovnika Jošta Snoja (roj. 1967) nadaljujemo predstavljanje umetnikov, ki so ali pa še ustvarjajo na področju sodobne sakralne likovne umetnosti. Tokratni umetnik v sebi združuje dvoje poslanstev. Jošt Snoj je duhovnik Ljubljanske nadškofije in kot teolog dnevno živi z Božjo besedo, o njej razmišlja in jo razlaga vernikom. V globinah njegovega srca in uma pa poleg besed nastajajo tudi podobe, ki jih s šolano roko akademskega slikarja vešče prenaša na slikarska platna, na stene prezbiterijev (Župnija Ljubljana Moste) in kapel (zasebna jezuitska kapela pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani, kapela v župnijskem domu v Šmartnem ob Savi). V Muzeju krščanstva na Slovenskem bo v letošnjem poletju na ogled več kot štirideset njegovih likovnih del. Predstavljene bodo slike iz serije Huda jama, krajine in sakralne slike.

Ob razstavi bo izšel tudi razstavni katalog: Nataša Polajnar Frelih, Jošt Snoj, Jošt Snoj: Slike / I dipinti, Stična : Muzej krščanstva na Slovenskem 2015, 24 str.


Muzej krščanstva na Slovenskem, Stična 17, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija, www.mks-sticna.si. Kontaktna oseba: mag. Nataša Polajnar Frelih, Muzej krščanstva na Slovenskem, tel. 01 78 77 863.