Odprtje razstave Umetniki za Karitas v galeriji Ars Sacra

Potovanje prodajne razstave likovnih del, ki so nastala v 17. mednarodni koloniji Umetniki za Karitas, se nadaljuje. Decembra 2011 je bila razstava v Galeriji Ars v Gorici (It), januarja 2012 v galeriji Družina v Ljubljani, v sredo 1. februarja 2012, ob 18.00, pa bo likovnim delom vrata odprla galerija Ars Sacra na Slomškovem trg 3 v Mariboru.

Razstavljena dela bo predstavila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, projekt Umetniki za Karitas pa voditeljica Jožica Ličen. Kulturni dogodek bodo popestrili Ubald Trnkoczy z multivizijo kolonije in dijaki Glasbene šole Zavoda Antona Martina Slomška. Razstavo bo odprl mariborski nadškof metropolit in predsednik Slovenske Karitas Marjan Turnšek, ljubiteljem lepega pa bo za ogled na voljo do sobote, 25. februarja 2012.

Likovna kolonija Umetniki za Karitas, ki je potekala avgusta 2011, je predstavljena na povezavi.


Besedilo je pripravila voditeljica projekta Umetniki za Karitas in namestnica ravnatelja Škofijske Karitas Koper Jožica Ličen, ki je na voljo tudi za dodatne informacije in pojasnila, GSM: 041/429–713, e-naslov: [email protected].


Fotogalerija