Odranci - Predstavitev trilogije V nebo

11.11.2022 ob 17:00 Odranci Knjižne novosti, Kultura, Škofija Murska Sobota
Na predstavitvi trilogije V nebo Na predstavitvi trilogije V nebo

V petek, 11. novembra 2022, je bila v Odrancih predstavitev trilogije V nebo.

S pesmijo Prelepo ravno je polje so pevci in vsi zbrani uvedli v predstavitev trilogije V nebo, ki opisuje Božjega služabnika Alojzija Kozarja. Trilogijo je izdala Celjska Mohorjeva družba, zato je najprej o založbi, o Božjem služabniku in o treh knjigah o njem, spregovorila ravnateljica dr. Tanja Ozvatič. Poudarila je pomen lepe besede, ki jo je zapisoval tudi Božji služabnik in v težkih časih po drugi svetovni vojni ljudi krepil in dvigal. Predstavitev je povezovala članica ŽPS in postulatorka Klavdija Dominko, odlomke iz treh knjige so prebrale Štefanija Hozjan, Marija Zver in Nina Zver. Vmes so vsi zbrani zapeli nekaj kitic pesmi, ki povzemajo poglavja v knjigi K luči.

O nastajanju trilogije in njeni vsebini je spregovoril avtor Lojze Kozar ml. Poudaril je, da prva knjiga z naslovom Srebrni deček opisuje otroštvo in mladost Božjega služabnika Alojzija Kozarja, v drugi knjigi Zlati pastir, Božji služabnik sam pripoveduje o svojem življenju in delu vse od prve kaplanske postaje v Trbovljah do Odranec, kjer se je srečeval z mnogimi velikimi težavami, a ga nič ni strlo ali odvrnilo od njegovega poslanstva. Tretja knjiga, K luči, opisuje dogajanje na zemlji in v nebesih po smrti Božjega služabnika. Vse

tri knjige želijo bralca spodbuditi za pogumno hojo k luči, k Njemu, ki nas spremlja na tej poti in nas pričakuje na cilju, kjer se že veselijo mnogi zveličani, med njimi gotovo tudi Božji služabnik Alojzij Kozar.

Foto: Klavdija Dominko – FOTOGRAFIJE