Okrogla miza in predstavitev akcije ozaveščanja Kaj je dom?

18.7.2018 ob 10:00 Ljubljana Migracije, Akcija, Karitas, Misijonar

Okrogla miza in predstavitev akcije ozaveščanja Kaj je dom? bo v sredo, 18. julija 2018, v galeriji Družina, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani, s pričetkom ob 10.00.

Na okrogli mizi bomo osvetlili teme migracij in razvoja iz različnih zornih kotov. Ob 11.30 bomo druženje nadaljevali s pogostitvijo Skuhne, socialnega podjetja kulture in kulinarike Afrike, Azije in Južne Amerike.

Na okrogli mizi bodo sodelovali: s. Bogdana Kavčič, 47 let misijonarka v Afriki, s. Slavka Cekuta,  11 let misijonarka v Albaniji, danes prostovoljka Škofijske karitas Novo mesto, kjer pomaga albanskim družinam, Irma Šinkovec, sodelavka Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve RS, Vael Hanuna, Slovensko-palestinskih korenin, rojen v Siriji, 30 let živi v Sloveniji, Jana Lampe, vodja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči na Slovenski karitas.

Okroglo mizo bo povezoval Alen Salihović, sodelavec Radia Ognjišče.

 

mag. Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas

Prosimo, da nam vašo udeležbo sporočite do 16. 7. 2018 na tel. 01/300–59–69/60 oz. e-naslov: [email protected], kjer dobite tudi več informacij.  

Več o projektu MIND: www.karitas.si/migracije-in-razvoj/

Saša Eržen