Okrogla miza o posledicah uzakonitve medicinske zastrupitve bolnih in starejših z Alexom Schadenbergom in dr. Bojanko Štern [popravek]

30.1.2024 Ljubljana Predavanje, Življenje
Foto: catholicregister.org Foto: catholicregister.org

Na povabilo Gibanja za otroke in družine, Pohoda za življenje in Združenja starih staršev na obisk v Slovenijo prihaja Alex Schandenberg, direktor kanadske Koalicije za preprečitev evtanazije ter eden vodilnih borcev proti medicinski zastrupitvi bolnih in starejših na svetu. Namen obiska je, da predstavi kanadske izkušnje po uzakonitvi medicinske zastrupitve bolnih in starejših. V Kanadi so medicinsko zastrupitev bolnih in starejših uzakonili leta 2016, zato imajo že veliko izkušenj do česa to privede. Poleg tega Alex Schadenberg gostuje po vsem svetu in ima informacije iz prve roke o svetovnem dogajanju na tem področju.

V torek, 30. januarja, ob 18.00, bo na Katoliškem inštitutu, na Krekovem trgu 1 (nasproti Šentjakobskega gledališča, čisto blizu ljubljanske tržnice) v dvorani v 3. nadstropju okrogla miza, na kateri bosta sodelovala Alex Schadenberg in zdravnica dr.  Bojanka Štern (informacija popravljena s strani organizatorja).

Vabljeni, da se udeležite okrogle mize o teh zelo pomembnih vprašanjih za starejše in bolne. Za vse, ki ne znate angleško, ni noben problem, ker bo urejeno prevajanje.

Oglejte si v slovenščino podnaslovljena video posnetka pogovorov z Alexom Schadenbergom o nevarnosti uzakonitve medicinske zastrupitve bolnih in starejših:

https://youtu.be/TZv1J-eHYjI

https://youtu.be/YyEImZOdMa