Orgelski koncert Jonasa Herzoga in Christiana Scheiteleja iz Švice

22.4.2016 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba
Vabljeni na orgelski koncert; Jonas Herzog in Christian Scheifele Vabljeni na orgelski koncert; Jonas Herzog in Christian Scheifele

Koncertni ciklus Glasba na hribu – orgelski koncert – Jonas Herzog in Christian Scheifele, Švica


Vabljeni na sedmi koncert iz sklopa Glasba na hribu, ko bomo prisluhnili izjemnemu solistu, organistu Jonasu Herzogu iz Švice.

Jonas Herzog se je rodil leta 1980 in odraščal v Nussbaumenu v Švici. Prvih lekcij orgel se je učil pri Andreasu Wittwerju. Nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo v Zürichu - orgle s Petrom Reichertom (pedagoška diploma) in pri Stefan Johannes Bleicherju (koncert - in solist diploma) in nato tudiral zborovsko dirigiranje pri Beat Schäfer (diploma iz kantorstva). Nadaljeval z Intenzivnim študijem organologije.
Je glavni organist pri sv. Martinu Baar in organist na pokopališču Rosenberg v Winterthuru. Je pobudnik in vodja projekta "Ehrendingerstrasse cerkvenih koncertov”.
Vsakoletni številni koncerti kot solist in komorni glasbenik. Sodeluje s priznanimi umetniki in ansambli. Koncerti s Stefanom Müllerjem (Duo Tastologie.ch) na različnih glasbilih s tipkami. Je tudi orgelski svetovalec. Dirigent različnih pevskih zborov v Aargau in Zürichu. Prejemnik nagrade Kiwanis Music Prize za orgle v Zürichu. Posnel je že več zgoščenk in radijskih posnetkov.

Christian Scheifele se je rodil leta 1968 in odraščal v Zürichu. Že od zgodnjega otroštva je bil zainteresiran za orgle, instrument, ki ga spremlja že vso kariero.
Usposabljal se je v Zürichu, na konservatoriju za glasbo pri Marti Gmünder (čembalo), Carl Rütti (klavir) in Rudolf Scheidegger (orgle) ter na glasbeni akademiji Winterthur pri Rudolf Meyer (improvizacija).
Leta 1995, je diplomiral glavni predmet orgel z odliko. Sledili so različni tečaji in izpopolnejvanja pri priznanih organistih. Deluje kot polno zaposleni koncertni organist in čembalist, kot cerkveni glasbenik, skladatelj in glasbeni pedagog.

Petek, 22. aprila, ob 19. uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje

Vstop prost!