Otvoritev biblične arheološke razstave Od puščave do mize

Teološka fakulteta UL, Enota v Mariboru in Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor vabita na odprtje razstave Od puščave do mize, ki bo v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 18. uri v Sinagogi Maribor na Židovski ulici 4.

Biblična arheološka zbirka predmetov Teološke knjižnice Maribor je edinstvena zbirka v Sloveniji. V zbirki prevladujejo lončenina in predmeti, povezani z vsakdanjim življenjem in prehranjevanjem, zato se z razstavo izbranih predmetov iz te zbirke podajamo na sprehod »Od puščave do mize«: puščava v naslovu predstavlja nomadski način življenja (prehranjevanja) Izraelcev, miza pa način življenja v civilizaciji (stalni naselitvi).

Zbirko in razstavo bosta predstavila skrbnica zbirke dr. Fanika Krajnc-Vrečko in avtor razstave doc. dr. Samo Skralovnik. Razstavo bo slavnostno odprl izr. prof. dr. Maksimilijan Matjaž, obiskovalce pa bosta nagovorila tudi prof. Boris Hajdinjak, direktor Sinagoge Maribor, in doc. dr. Mateja Pevec Rozman, prodekanja TEOF UL, Enote v Mariboru.

V kulturnem programu bo nastopila harfistka Aleksandra Mohorko pod mentorstvom prof. Daliborja Bernatovića.

Dodatne informacije dobite na spletni strani Teološke fakultete.