Papeški blagoslov s popolnim odpustkom ob 750. letnici svetišča v Turnišču

Turnišče Turnišče

V torek, 15. avgusta 2017, ob 10. uri bo ob 750. letnici omembe stare cerkve v Turnišču slovesna sveta maša, ki jo bo darodal nj. eksc. msgr. dr. Juliusz Janusz, nuncij v Sloveniji, ob somaševanju škofa ordinarija msgr. dr. Petra Štumpfa.

Na ta dan soboška škofija s posebnim odlokom naklanja privilegij – prejem posebnega papeškega blagoslova s popolnim odpustkom, ki ga bo podelil apostolski nuncij po sveti maši ob 10. uri; verniki, ki se iz upravičenega razloga ne bi mogli udeležiti slovesne svete maše na jubilejni dan, morejo prav tako prejeti popolni odpustek na dan, ki si ga sami izberejo in se pod določenimi pogoji udeležijo svetih obredov v romarskem svetišču v Turnišču (Aliæ concessiones, Norma n. 33 § 1,4).


APOSTOLSKA PENITENCIARIJA

Prot. N. 1042/17/1

ODLOK

APOSTOLSKA PENITENCIARIJA, v moči pooblastil, ki so ji bila podeljena na izreden način od v Kristusu presvetega očeta in našega gospoda, gospoda Frančiška, po Božji previdnosti papeža, dobrohotno dovoli prevzvišenemu in nadvse častitemu očetu gospodu Juliju Januszu, naslovnemu nadškofu v Kaorlah, da dne 15. avgusta 2017 ob naslovnem prazniku naše Gospe v Turnišču (škofija Murska Sobota) po pontifikalno darovani božanski Žrtvi, podeli papeški blagoslov skupaj s popolnim odpustkom pod običajnimi pogoji (zakrament svete spovedi, sveto obhajilo in molitev po namenu najvišjega duhovnika), da ga pridobijo vsi navzoči verniki, ki se resnično kesajo in se bodo gnani iz ljubezni udeležili istih svetih opravil.

Verniki, ki bi pobožno prejeli papeški blagoslov, če tudi ne bodo iz razumne okoliščine telesno prisostvovali svetim opravilom, medtem ko bodo same obrede, dokler se bodo obhajali, spremljali s pomočjo prenosa po televiziji ali radiu in imeli pravi namen v mislih, bodo veljavno prejeli popolni odpustek, po določilu (cerkvenega) prava.

Kar koli temu nasprotuje, je brez veljave!

Dano v Rimu, iz palače Apostolske penitenciarije, 7. avgusta, v letu Gospodovega učlovečenja 2017

MAURO Card. PIACENZA
Višji penitenciar

Krzysztof Nykiel
Regent