Papež Frančišek po opoldanski molitvi in blagoslovu spregovoril o pandemiji: Povezani v Kristusu nismo nikoli sami

Po opoldanski molitvi in blagoslovu je papež Frančišek v knjižnici apostolske palače v Vatikanu v nedeljo, 15. marca 2020, izrazil svojo bližino vsem ob tej pandemiji: »Dragi bratje in sestre, te dni je Trg sv. Petra zaprt, zato je moj pozdrav neposredno namenjen vam, ki ste povezani preko sredstev obveščanja.«

Povezani v Kristusu nismo nikoli sami
V tem stanju pandemije, v katerem se nahajamo in ga živimo bolj ali izolirani, smo povabljeni ponovno odkriti in poglobiti vrednost občestva, ki povezuje vse člane Cerkve. Povezani v Kristusu nismo nikoli sami, saj tvorimo eno samo Telo, katerega Glava je On. Ta povezanost se hrani z molitvijo, pa tudi z duhovnim obhajilom med evharistijo. Ta praksa je zelo priporočljiva, ko ni mogoče prijeti Zakramenta. To povem za vse, posebej pa za osebe, ki živijo same.

Papež izrazil svojo bližino
Ponovno izražam svojo bližino vsem bolnim in tistim, ki skrbijo zanje, kakor tudi številnim delavcem in prostovoljcem, ki pomagajo osebam, ki ne morejo iti ven iz hiše in vsem, ki prihajajo na proti potrebam najbolj revnim in tistim brez strehe nad glavo.

Papeževa zahvala
Najlepša hvala za vse napore, ki jih vsakdo od vas, vlaga v to, da pomaga v tem težkem času. Naj vas Gospod blagoslovi, Marija vas varuje in prosim ne pozabite moliti zame.

 

Vir: Vatican News