Plenum Škofijske karitas Murska Sobota

Plenum Škofijske karitas Murska Sobota (ŠK MS) bo v soboto, 30. marca 2019. Tema srečanja bodo mladi oziroma stranpoti mladih.

Mladi ostajajo v svoji notranjosti enaki mladim prejšnjih časov. Po svoji zunanjosti in po svojem obnašanju pa so drugačni. Tako mladih več ne dobimo k mladinskemu verouku ali k mladinskim srečanjem, kjer bi samo poslušali. Dobimo pa jih na srečanja, kjer se z njimi pogovarjamo, kjer tudi oni povedo svoje mnenje. Prav tako jih lahko dobimo za skavte, animatorje, v dramsko skupino, za bralce beril in uvodov pri sv. maši …

Sodobni čas pa vleče mlade tudi na stranpoti. Tako marsikateri mladi človek podleže pijančevanju, jemanju mamil, igram na srečo. Mnogi postajajo sužnji računalnika. In prav o tem bodo slišali v razmišljanju na letošnjem Plenumu. Prav tako bodo pogledali v delo ŠK MS: v delo v Lazarjevem domu, v delo materinskih domov, v delo Doma v Turnišču. Slišali bodo tudi finančno poročilo ŠK MS. Hkrati bodo spregovorili tudi o duhovni oskrbi prostovoljcev Karitas: o duhovni obnovi, o romanju, o izobraževanju.

Jože Hozjan,
predsednik ŠK MS