Podaj MI Roko v Ljubljani, Mariboru, na Vipavskem Križu ter na Ptuju

23.10.2013 Ljubljana, Maribor, Ptuj in Vipavski Križ Mir, Misijonar, Mladina, Molitev
Foto - Jože Čuk Foto - Jože Čuk

Frančiškova mladina (Frama)[1] tudi letos pripravlja prireditev Podaj MI Roko. Njena namena sta molitev za mir in spomin na pobudo papeža Janeza Pavla II. (1978–2005), ki je oktobra 1986 v Assisi povabil predstavnike različnih verstev. Skupaj so molili za mir.

Mladi želijo sporočilo miru živeti in oznanjati naprej. Letošnji Podaj MI Roko bo potekal pod geslom Ne bojte se, avtor poslanice pa je misijonar na Madagaskarju Pedro Opeka. Organizatorji želijo, da bi čim več ljudi v okolje, kjer živijo, se učijo ali delajo, prinašalo mir, k čemur bodo spodbudili s prireditvami, ki bodo v treh krajih po Sloveniji potekale po naslednjem vrstnem redu:

V Ljubljani se bo prireditev v sredo, 23. oktobra 2013, ob 18.00, začela v evangeličanki cerkvi na Gosposvetski cesti. Molitev in meditacijo ob svetopisemskem odlomku pripravljajo katoličani skupaj z evangeličani. Ob 19.00 bo maša pri frančiškanih v župniji Marijinega oznanjenja na Tromostovju, ki jo bodo oblikovali mladi iz različnih župnij. Nabirka bo namenjena misijonarju slovenskega rodu Pedru Opeki.

V Mariboru bo prireditev v četrtek, 24. oktobra 2013, ob 19.00 v cerkvi pri šolskih sestrah sv. Frančiška na Strossmayerjevi ulici. Molitev za mir bo sooblikoval mladinski zbor Vdih. Navzoče bo obiskal skriti gost.

Na Ptuju se bo prireditev v soboto, 26. oktobra 2013, ob 10.00, začela pri sv. Ožbaltu. Program bo v nadaljevanju potekal po ptujskih ulicah. Predviden zaključek je ob 13.00.

Na Vipavskem Križu se bo prireditev v soboto, 26. oktobra 2013, ob 18.00, začela v samostanski cerkvi. Sledilo bo pričevanje gledališke igralke Milade Kalezić. Po pričevanju bo molitev za mir.

Podaj MI Roko lahko spremljate na facebooku, fotografije preteklih prireditev pa so na voljo v fotogaleriji.


[1] Frančiškovi otroci (FO) in Frančiškova mladina (FRAMA) so podmladek Frančiškovega svetnega reda (FSR), ki ga je pred skoraj 800 leti ustanovil sv. Frančišek Asiški. Želijo pripadati Cerkvi po zgledu sv. Frančiška in sv. Klare. Na srečanjih spoznavajo Frančiškove vrednote kot so dobrota, pogum, preprostost, veselje, uboštvo in molitev ter iščejo načine, s pomočjo katerih bi lahko na sebi primeren način služili Gospodu.