Podelitev nagrad najboljšim mladim ustvarjalcem natečaja Za odgovoren odnos do alkohola

11.6.2019 Ljubljana Karitas, Dobrodelnost, Mladina

Podelitev nagrad literarnega natečaja Za odgovoren odnos do alkohola je potekala v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v torek, 11. junija 2019. Najboljših deset mladih ustvarjalcev se je podelitve udeležilo skupaj z mentorji oz. starši. 

Slovenska karitas je v povezavi s preventivno akcijo 40 dni brez alkohola v sodelovanju z Javno agencijo za varnost prometa in Zavoda Med.Over.Net pripravila že tretje leto nagradni literarni natečaj za osnovnošolce zadnje triade ter dijake srednjih šol. Natečaj je potekal od 6. marca in se je zaključil 27. aprila 2019.

Nagrajenci so prejeli praktične nagrade Agencije za varnost prometa in privlačne nagrade, ki so jih poklonili: Terme Čatež, Termalni park Terme Ptuj, Terme Olimia, Moravske toplice – Terme 3000, Pustolovski park Betnava, Ljubljanski živalski vrt, Pustolovski park Bovec in WOOP Ljubljana trampolin park.  

Strokovna komisija je pregledala in ocenila 143 prispevkov. Pet člansko komisijo je presenetila globina razmišljanja in zapisi, ki so bili na trenutke pretresljivi. Predvsem zato, ker je bil prikaz negativnih posledic čezmernega pitja alkohola tako realističen in življenjski. Razveseljiva je modrost ter zrel in odgovoren pogled mladih ustvarjalcev na problematiko alkohola. Literarni prispevke je mogoče prebrati na https://www.karitas.si/rezultati-nagradnega-natecaja-za-odgovoren-odnos-do-alkohola/

Vsem sodelujočim in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Mag. Cveto Uršič,
generalni tajnik Slovenske karitas