Podpora slovenskih izseljenskih duhovnikov dr. Tadeju Strehovcu

msgr. dr. Peter Štumpf, narodni ravnatelj za Slovence po svetu - Foto Škofija Murska Sobota msgr. dr. Peter Štumpf, narodni ravnatelj za Slovence po svetu - Foto Škofija Murska Sobota

Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov, diakonov in pastoralnih sodelavcev v Evropi, zbrana na jesenski pastoralni konferenci v Kevelaerju v Nemčiji, skupaj z narodnim ravnateljem za Slovence po svetu pri Slovenski škofovski konferenci, soboškim škofom msgr. dr. Petrom Štumfom in z mnogimi našimi rojaki po Evropi, smo zaskrbljeni nad vse pogostejšimi zlorabami pravnega reda v Republiki Sloveniji.

Ugotavljamo, da se razlaga in izvajanje zakonov v Republiki Sloveniji vse bolj oddaljujeta od spoštovanja temeljnih naravnih človekovih pravic v korist tistih, ki si lastijo oblast, da lahko odločajo o življenju in smrti tudi nerojenih otrok.

Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov, diakonov in pastoralnih sodelavcev v Evropi podpira patra dr. Tadeja Strehovca v boju za naravne pravice vsakega človeka, med katerimi je najpomembnejša pravica do življenja od njegovega naravnega spočetja do naravne smrti.

O nastali nepravni situaciji v Republiki Sloveniji, katere žrtev je tudi p. Strehovec, bomo seznanjali cerkvene in politične oblasti v deželah, kjer delujemo.

 

Msgr. dr. Peter Štumf, škof in narodni ravnatelj za Slovence po svetu, Murska Sobota
Msgr. Janez Pucelj, delegat slovenskih škofov za pastoralo v Evropi, München
Janez Modic, Mannheim
Stanislav Cikanek, London
Aleš Kalamar, Stuttgart
Jože Kamin, Merlebach
Roman Kutin, Augsburg
p .Jože Lampret, Graz
Lojze Letonja, Beograd
Izidor Pečovnik, Berlin
Zvone Podvinski, Göteborg
Alojzij Rajk, Essen
Martin Retelj, Frankfurt
Dr. Zvone Štrubelj, Bruselj
Mag. David Taljat, Zürich
Mag. Slavko Kessler, Ingolstadt