Pokloni zvezek - zbiranje zvezkov in šolskih potrebščin za otroke, ki so v stiski

Slovenska karitas že dvanajsto leto vabi k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Z akcijo želimo tudi letos zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in otroke v delavnicah s kratkimi filmi in zgodbami stisk otrok spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. Akcija je bila v preteklih letih zelo uspešna. Tako se je v lanskem letu zbralo več kot 30.000 zvezkov, ki so jih škofijske Karitas preko poletja razdelile socialno ogroženim otrokom. 

Letošnja akcija Pokloni zvezek bo zaradi izrednih razmer epidemije COVID-19 potekala na drugačen način. Z akcijo želimo zbrati čim več novih, velikih, črtanih zvezkov ter ostalih šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč. K sodelovanju v akciji Pokloni zvezek so povabljeni vsi osnovnošolski otroci.

Starši in njihovi otroci lahko zvezek ali pa tudi šolske potrebščine poklonijo:

  • v nakupovalne vozičke v trgovinah Mercator (seznam trgovin je objavljena na https://www.karitas.si/akcije/pokloni-zvezek/ )
  • spletni trgovini in poslovalnicah Bags&More
  • s SMS sporočilom ZVEZEK ALI ZVEZEK5 na 1919 in darujejo 1 ali 5 EUR 

Vsak otrok je prejel tudi e-razglednico na katero doma zapiše sporočilo, misel, pozdrav in/ali nariše risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel. Razglednico nato vloži v darovani zvezek. 

Nekaj srčnimi misli s preteklih razglednic, namenjenim sovrstnikom, ki so v stiski:

  • Želim ti vesel in iskren nasmeh ob poklonu tega zvezka. Naj na tvojem obrazu vedno sije sonce.
  • Ko se nam zdi, da naše življenje razpada, se morda le na novo sestavlja v lepšo in bolj popolno sliko.
  • Želim ti, da boš zdrav in da boš dosegel cilje, ki si jih želiš.
  • Morda ni vsak dan lep, a v vsakem dnevu je nekaj lepega.

»Vsi smo povabljeni, da pomagamo družinam in otrokom v stiski. Vsak človek se v življenju kdaj znajde v težavah. Biti solidaren pomeni priskočiti na pomoč človeku, ki te potrebuje. Načinov za dobro delo med sovrstniki je veliko. Lahko jim poklonimo zvezke, namenimo lepo misel, jim pomagamo pri učenju, …« 

Za več informacij se obrnite na Jano Flajs, [email protected] , 040 336 509

 

Peter Tomažič,
generalni tajnik Slovenske karitas