Poletno srečanje družin Aninega sklada

23.7.2017 ob 10:00 Dolenjske Toplice Družina, Mladina, Solidarnost

Družine Aninega sklada se bodo na tradicionalnem poletnem druženju v Dolenjskih Toplicah zbrale pod geslom Ljubezen lahko v vsakem domu ustvari košček nebes (Phil Bosmans)

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v nedeljo, 23. julija 2017, ob 10. uri v Dolenjskih Toplicah tradicionalno poletno srečanje družin.

Srečanje je namenjeno druženju z dobrotniki ter med družinami, pa tudi izmenjavi izkušenj. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, je tovrstno srečanje za družine z več otroki eden od prijetnejših trenutkov.

Program srečanja:
9.00 - zbiranje
10.00 - sv. maša, ki jo bo daroval jezuit p. Lojze Markelj
11.30 - ločeno srečanje s starši in animatorji ter kosilo
13.00 - druženje ob bazenu in druge športne igre
Okrog 18.00 - program »Družina ima talent« - družine oziroma otroci se bodo predstavili z glasbenimi točkami. Mnogi namreč obiskujejo glasbene šole in naša želja je, da naučeno in osvojeno pokažejo drugim.
Okrog 19.00 - sklep druženja

Predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc je pred srečanjem med drugim poudarila, "da se zadnja leta zelo trudimo, da bi Anin sklad še naprej finančno podpiral vsaj tiste družine, ki že več let dobivajo našo pomoč in za katere vemo, da so jo resnično potrebne. To so tiste družine, ki imajo več kot šest otrok in so pogosto v zelo težkih situacijah". Poudarja še, da je v preteklem letu bilo precejšnje število novih prošenj, "družine smo vključili, zato da se lahko udeležujejo naših srečanj, finančnih pomoči pa na novo nismo odobrili. Nekaj je bilo izrednih situacij, vendar tudi tu smo bili omejeni, tako da smo družinam pravzaprav pomagali poiskati pomoč še kje drugje".

Marija Šterbenc še poudarja in prosi vse, "ki ste dobrih misli in si skupaj želimo, da bi Anin sklad še deloval - upam, da zdržimo vsaj do 20. leta starosti -, da delovanje sklada učinkovito podpirate tako z molitvijo, aktivnostmi s pridobivanjem novih dobrotnikov in seveda tudi finančno".

Ustanova Anin sklad si že od leta 1998 prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so finančne možnosti v zadnjih mesecih zelo omejene. Pomagajo na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno.

Za dodatna informacije sta vam na voljo na številkah 051 390 787 (Alen Salihović) in 051 317 533 (Marija Šterbenc).

 

Alen Salihović