Pomoč Karitas preživelim ob potresu v Nepalu

29.4.2015
Potres v Nepalu Potres v Nepalu

Caritas Internationalis s svojim osebjem pomaga Caritas Nepal pri organiziranju  neposredne pomoči in pri odpravljanju posledic potresa. V pomoč na terenu se je vključila tudi ameriška, avstralska in indijska karitas. Reševanje ljudi iz pod ruševin in oskrba poškodovanih oseb je še vedno prva prioriteta, takoj za tem pa oskrba preživelih s šotori. Sodelavci karitas na prizadetih območjih razdeljujejo tudi vodo, hrano, higienske pripomočke, odeje ter prizadetim ob potresu nudijo psihosocialno pomoč.

“Reševanje preživelih je glavna prednostna naloga v tem trenutku. Ljudje, ki so izgubili svoje domove so na ulicah ob nizkih temperaturah. Potrebujejo hrano in začasna zatočišča.” je povedal direktor Karitas Nepal, Fr Pius Perumana iz Katmanduju.

Slovenska karitas je za prvo pomoč prizadetim ljudem ob potresu v Nepalu namenila 5.000 EUR in začenja z zbiranjem pomoči za prizadete .  

Svoj prispevek lahko posredujete na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Potres Nepal
Sklic: SI00 880
Koda namena: CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, SI.mobila, Tušmobila, Debitela, Izimobila in T-2.

Ljubljana, 26.4.2015

Imre jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas