Pomoč Vojaškega vikariata med februarskim neurjem z žledom

Pripadnik voj. viikariata deli hrano Pripadnik voj. viikariata deli hrano

Skupaj s pripadniki Slovenske vojske se je tudi Vojaški vikariat odzval klicu ljudi v stiski, ki jih je prizadel dolgotrajen in debel žled.

S svojimi enotami so se pridružili nudenju pomoči z dostavo agregatov, pogovori z ljudmi v stiski, dostavljanjem hrane skupaj s Centri za socialno delo in individulano pomočjo posameznikom in družinam. Skupaj z Društvom sv. Modesta pa so za Slovenijo in njene prebivalce v stiski v četrtek zvečer v ljubljanski stolnici molili in darovali sveto mašo.

Na predlog preddvorskega župana, gasilcev in pripadnikov civilne zaščite je vojaški vikar skupaj s preddvorskim župnikom, gospodom Mihom Lavrincem, v nedeljo, 9. Februarja, ob 9. uri v župnijski cerkvi v Kokri daroval sveto mašo v zahvalo za uspešno delo odstranjevanja posledic ujme in v priprošnjo za Božje varstvo še naprej.

Z župnikom sta se gasilcem,  pripadnikom civilne zaščite in Slovenske vojske zahvalila za požrtvovalno delo služenja ljudem v stiski. Njihova dobra dela svetijo kakor luč, postavljena na mernik. Odmevala je prošnja Gospodu: Gospod, daj, da bomo sprejeli, kar ni mogoče spremeniti, in spreminjali, kar se spremeniti da!