Poplave v BiH in Srbiji: Radio Ognjišče in Škofijska Karitas Murska Sobota v zbiranje hrane

20.5.2014 Murska Sobota Škofija Murska Sobota, Karitas, Radio Ognjišče

 

20 let Radia Ognjišče: Dobro delo dobro dene tokrat za pomoč prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini in Srbiji

Na Radiu Ognjišče se v svojem 20. letu delovanja vsakega 20. v mesecu še bolj trudimo približati ljudem, prisluhniti njihovim težavam in jim po svojih močeh pomagati. S peto v nizu akcij Dobro delo dobro dene bomo v Prekmurju opozorili na brezposelne in na ekumenizem oziroma na sodelovanje med katoličani in evangeličani. Mudili se bomo tudi v Mercatorjevem Hipermarketu v Murski Soboti (Plese 1), kjer bomo med drugim zbirali hrano za prizadete v poplavah v Bosni in Hercegovini in v Srbiji.

Radio Ognjišče 20 let svojega delovanja praznuje tudi z akcijo Dobro delo dobro dene in se povezuje s svojimi poslušalci in ljudmi dobre volje na različnih koncih Slovenije. Tokrat odhajamo v Prekmurje. V programu boste lahko slišali zgodbe o brezposelnosti, ki je v tej regiji zastrašujoča in ekumenizmu, ki prinaša upanje in kaže, da je vera vedno priložnost in nikoli ovira. Med 9. in 12. uro bomo v Hipermarketu Mercator v Murski Soboti nagovarjali kupce, da kupijo kakšen izdelek za ljudi v stiski. Ker so v tem trenutku v največji stiski ljudje na poplavljenih območjih v Bosni in Hercegovini in Srbiji, bomo skupaj s Škofijsko Karitas Murska Sobota zbirali hrano zanje. Osmim prekmurskim družinam pa bomo podarili darilni bon trgovske družbe Mercator in tako ostali zvesti tudi temu, da vsak mesec razveselimo osem družin v stiski.

Ob 12. uri bomo v stolnici sv. Nikolaja v Murski Soboti pripravili ekumensko molitveno uro, pri kateri bo sodeloval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, s petjem jo bosta obogatila dejavna člana katoliške in evangeličanske župnije Monika Novak in Miran Čarni. Po bogoslužju bo druženje pred stolnico.

 

Od človeka do človeka

Radio Ognjišče se zaveda, da ni treba veliko, da nekoga razveseliš, to zavedanje pa bi rad razširil tudi med druge Slovenke in Slovence. Deliti upanje, nasmeh, topel objem, poslušati nekoga, mu pomagati pri njegovem vsakdanjem opravilu, to je nekaj, zaradi česar smo ljudje. Ne gre za lov na nagrade, ne gre za drage avtomobile, ne gre za dobitek na loteriji, gre za majhne stvari, ki prav tako, če ne celo bolj, osrečujejo sočloveka. V letošnjih dvanajstih mesecih tako obiskujemo različne kraje, saj verjamemo, da dobro delo dobro dene vsem.


Besedilo je posredoval Alen Salihović, ki je na voljo za sodatne informacije na e-naslovu: [email protected] ali na telefonski številki: 01/292-75-04.