Poročilo s Halasovega romarskega shoda v Veliki Polani - april 2012

21.4.2012 Velika Polana Mučenec, Škofija Murska Sobota
Halasov romarski shod v Veliki Polani - foto - Klavdija Dominko Halasov romarski shod v Veliki Polani - foto - Klavdija Dominko

V župniji Velika Polana je v soboto, 21. aprila 2012, je potekal Halasov romarski shod, ki ga je oblikovala župnija Dolenci pod vodstvom župnika Vilija Hribernika. Po molitveni uri pred Najsvetejšim je omenjeni župnik vodil somaševanje petih duhovnikov. Zbrane je pozdravil domači župnik Simon Slana, ki jih je nagovoril tudi ob sklepu maše. Povabil je k zaupni molitvi, k priporočanju Božjemu služabniku, saj so mnogi ljudje že bili uslišani na njegovo priprošnjo. Bogoslužje so bogatili dolenjski pevci pod vodstvom organista Jožefa Slavička. Župnik je v pridigi spregovoril o duhovnih poklicih, ki so dar Božje ljubezni. Tudi Božji služabnik Danijel Halas je dar vsem nam, saj je s svojim zgledom svetega življenja in z mučeniško smrtjo pričevalec Božje ljubezni, ki človeka nikoli ne zapusti.

Kakor običajno je tudi tokrat po maši sledil sprevod vernikov na pokopališče do groba Božjega služabnika, kjer so molili za njegovo beatifikacijo. Vztrajnost vernikov v molitvi, ki se vsak mesec udeležujejo romarskih shodov, potrjuje, da so prepričani v svetost, ki jo je Danijel Halas izkazal z zglednim življenjem in mučeniško smrtjo.


Poročilo je pripravil Lojze Kozar ml., avtorica fotografij pa je Klavdija Dominko.