Postne spodbude Škofijske karitas Celje

13.3.2014

POSTNE SPODBUDE ŠKOFIJSKE KARITAS CELJE

Sodelavci Škofijske karitas Celje se že sedem let združujemo v molitveni navezi 'Mladike na trti' in vsak dan molimo za sodelavce, dobrotnike in prejemnike pomoči Karitas. V letošnjem postnem času smo za osebno poglobitev in poživitev naše skupne molitve pripravili posebno »postno uro«. S konkretnim povabilom za vsak dan nas 'postna ura' vabi, da stopimo na evangeljsko pot, ki je pot molitve, odpovedi in dobrih del. Pripelje pa nas k solidarnosti, sprejemanju ubogih in polnosti preprostega življenja, kot nas spodbuja papež v poslanici mladim.

Vse, ki bi želeli del svoje molitve in odpovedi nameniti karitativnemu delovanju za rast Božjega kraljestva v ubogih med nami vabimo, da se pridružijo molitveni navezi 'Mladike na trti'.

Post je tudi čas za odrekanje in dobra dela. Zato se na Škofijski Karitas Celje tudi letos pridružujemo akcijam Slovenske Karitas, ki nas na različne načine vabijo k solidarnosti z ubogimi.

Na ozemlju naše škofije pa smo pripravili akcijo 'Živi preprosto', s katero župnije, razna občestva, pa tudi dijake in ljudi dobre volje vabimo k darovanju hrane za slovenske družine v stiski. Tako bomo v prihodnjih dneh po raznih lokalih in trgovinah postavili posebne nabiralnike za hrano, sodelavci Župnijskih Karitas pa bodo ob prihodnjih praznikih zbirali živila z daljšim rokom trajanja. K sodelovanju bomo povabili tudi srednje šole na Celjskem. Vse, ki bi želeli sodelovati, vabimo, da nas pokličejo in se dogovorimo za sodelovanje. Hvala tudi vsem, ki bodo poslali sms s ključno besedo SOLIDAREN na 1919 in darovali 1 EUR za nakup hrane za družine v stiski.

Škofijska Karitas Celje

Matej Pirnat, generalni tajnik

Rok Metličar, predsednik


Priložene datoteke:

Plakat - Živi preprosto

Post 2014

Pomagajmo družinam