Postni prt v baziliki Marije Pomagaj

14.2.2018 ob 18:00 Brezje Marija, Jezus Kristus, Post, Umetnost, Umetnik, Bogoslužje

Na pepelnično sredo, 14. februarja 2018, bodo v baziliki Marije Pomagaj prvič predstavili postni prt avtorice akademske slikarke Maše Bersan Mašuk. Postni prt bodo blagoslovili med sveto mašo ob 18. uri, ki jo bo daroval privincialni minister frančiškanov p. Marjan Čuden.

Postni prt v baziliki Marije Pomagaj Brezje je izredno poglobljeno in poduhovljeno delo ruske akademske slikarke Maše Bersan Mašuk.

V središče odrešenjske zgodovine je postavila znamenito Cimabujevo podobo križanega Gospoda Jezusa Kristusa. Ustvarjalka je o postnem prtu zapisala: »Jezus - Bog, je Življenje samo, je učlovečena Božja ljubezen do človeka, do vsakega od nas. Ko vidimo Jezusa, tako kruto mučenega, pribitega in umirajočega na križu, šele zaslutimo, kako zelo nas ima rad: učlovečil se je, da bo za nas trpel in umrl na križu. Uresničuje se beseda evangelista Janeza: »Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak, da bi se svet po njem rešil.« Jn 3, 16-17. Ta dar je človek zavrnil in Odrešenika pribil na križ. Bog je vse to vedel naprej in se je klub temu učlovečil. To je dominanta, zato čast Troedinemu Bogu, čast Jezusu! Brez Boga ni ne rojstva, ne smrti!«

Vir: http://www.marija.si/napovedi/2018-2-14/478/