Predaja prilagojenega vozila družini z invalidnim otrokom in predstavitev pomoči Karitas družinam v večjih stiskah

16.12.2019 Dobrodelnost, Karitas

V ponedeljek, 16. decembra 2019, ob 11. uri bo v Avtocentru Špan (Tržaška 547, 1351 Brezovica pri Ljubljani) novinarska konferenca Škofijske karitas Ljubljana, na kateri bodo predali prilagojeno vozilo družini z invalidnim otrokom. Sredstva so se zbirala preko projekta Srebrna diagonala, ki je poleti potekal v okviru akcije Radia Ognjišče.

Predstavili bodo neposredno delo Škofijske karitas Ljubljana pri pomoči družinam v večjih stiskah, ki je nadgradnja redne pomoči v hrani in pri plačilu najnujnejših položnic. Predstavljen bo tudi vseslovenski program ZAupanje za pomoč v večjih stiskah, preko katerega že 15. leto poteka izvedba pomoči in zbiranje sredstev ob podpori različnih medijev.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Jože Kern, generalni tajnik Škofijske karitas Ljubljana: uvodni nagovor
  • Alenka Petek, vodja socialne službe na Škofijski karitas Ljubljana, bo predstavila konkretne primere reševanja večjih stisk in projekt Srebrna diagonala kot primer dobrega sodelovanja humanitarne organizacije, medijev in donatorjev
  • Peter Tomažič, sodelavec Slovenske karitas, bo ob 15-letnici predstavil program ZAupanje in obseg pomoči.

Na novinarski konferenci bosta prisotna tudi novinar Radia Ognjišče, vodja akcije Srebrna diagonala, ter oče dečka, ki so mu pomagali. Na ogled bo tudi prilagojeno vozilo. Prisotna bosta donatorja akcije Avtocenter Špan in podjetje Suma projekt d.o.o. iz Most pri Komendi.

Dodatne informacije:
Polona Miklič, Škofijska karitas Ljubljana, 01/43 92 130, [email protected]

 

Jože Kern,
generalni tajnik Škofijske karitas Ljubljana