Novo: Preučevanje slovenske orgelske dediščine

Vir: www.organistica.si Vir: www.organistica.si

Slovenija je bila skozi zgodovino križišče različnih orgelskih slogov. V naši cerkvah, muzejih in drugih ustanovah najdemo dragocene zgodovinske inštrumente, na katerih se odraža mojstrsko tehnično in glasbeno znanje starih orglarjev.

V teh dneh je zaživela spletna stran ORGANISTICA, katere cilj je javnosti predstaviti projekte in rezultate  preučevanja orgelske dediščine. Namen preučevanja in namen spletne strani je ozaveščanje, varovanje in oživljanje orgelskega kulturnega izročila v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Z našim strokovnim pristopom k preučevanju zgodovinskih orgel odkrivamo njihove zgodbe in pripovedujemo o idejah in vrednotah, ki jih nosijo. Tako razširjamo vedenje, kako živeti s to pomenljivo in dragoceno dediščino in kako lahko z razumevanjem in spoštovanjem izročila preteklosti ustvarjamo nove zgodbe in boljšo prihodnost.

Vabiva vas k obisku naše nove spletne strani na naslovu www.organistica.si. Seznanili se boste o našem znanju in kompetencah, pri kakšnih projektih sodelujemo in s kakšnimi storitvami pristopamo k projektom.


Luka Posavec in Aleš Razpotnik