Pripravljen je nov Vincencijev koledar 2020/21

1.9.2020 Dobrodelnost
Naslovnica koledarja Naslovnica koledarja

Letošnja dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2020/21 bo zaradi novih razmer potekala nekoliko drugače. Člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote bodo koledarje dostavili na župnije, kjer so ponujali koledarje že v preteklih letih. Verniki bodo tam lahko prevzeli koledar, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic.

Koledar nosi naslov Sadovi narave. Nastale so fotografije različnih sadežev, semen in drugih darov, ki želijo v nas prebujati hvaležnost nad Božjimi darovi, gesla posameznih mesecev pa želijo nagovarjati notranji svet slehernega človeka. 

V preteklem letu so se v društvu v zvezi z gradnjo hiše srečevali z mnogimi ovirami in gradbeno dovoljenje prejeli komaj junija letos. Hkrati si ves čas prizadevajo, da bi prišli naproti družinam v stiski, jim vračali dostojanstvo in omogočili pot v samostojno življenje. Še vedno iščejo družino, ki takšno nastanitev resnično potrebuje in je pripravljena rasti v odgovornosti. Če je ne bodo našli, bodo hišo namenili delu z mladimi. Pri spremljanju in vzgoji mladih za odgovorno življenje, se namreč ponuja nov izziv - dom za prostovoljce.

Z letošnjo akcijo tako zbirajo sredstva za dokončanje hiše in delo z mladimi. V društvu upajo, da bo Bog pokazal, kaj je v tem trenutku največja potreba.  Želijo si, da vas bodo prihodnje leto razveselili z novico, da je hiša, za katero so dobrotniki prispevali svoj dar, pod streho ter da služi pravemu namenu.

Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti ([email protected]) ali po telefonu (041 286 454 - Barbara). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov. 

Več o koledarju in namenu na spletni strani www.drustvo-vzd.si in na zadnji strani koledarja.

Iskrena hvala za vsak vaš dar!

 

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote