Program obiska Joannesa Bucherja v Sloveniji

9.2.2013 Ljubljana, Maribor in Koper Gibanje, Skupnost, Združenje, Življenje
Logo ustanove Human Life Internacional Logo ustanove Human Life Internacional

Na obisku v Sloveniji bo od sobote, 9. do torka, 12. februarja 2013, predstavnik Human Life Internacional (HLI) za Evropo Joannes Bucher. HLI je največja pro-life organizacija na svetu.


Predstavitev gosta

Joannes Bucher je evropski regionalni direktor organizacije Human Life International. Živi v Salzburgu v Avstriji, na tamkajšnji univerzi je tudi doktoriral iz teologije in katoliške vzgoje. Leta 1998 ga je prijatelj navdušil za delo v prid nerojenemu človeškemu življenju in od tedaj svetuje ženskam pred klinikami, kjer izvajajo umetne prekinitve nosečnosti, predava in usposablja nove svetovalce po Evropi, v javnosti brani pravico do življenja od spočetja dalje ter sodeluje na mednarodnih pro-life konferencah. V domačem mestu vodi Center za življenje, poučuje katoliško religijo na krajevnem Višjem ekonomskem inštitutu in je eden od pobudnikov salzburške molitvene iniciative. Njegovi obiski, še posebej v bivših komunističnih državah v Evropi, so obrodili bogate sadove. Skupine ljudi molijo in svetujejo ženskam pred zdravstvenimi ustanovami ter tako rešujejo nerojena življenja. Ponekod je celo uradna politika postala bolj naklonjena nerojenemu človeškemu življenju in spodbuja odločanje staršev za življenje.


Program obiska v okviru katerega bo Joannes Bucher govoril o pravici do življenja slehernega človeka:

Sobota, 9. februar 2013

V kapeli v Antonovem domu na Tržaški cesti 85 v Ljubljani bo ob 19.00 na srečanju predstavljena zaščita nerojenega človeškega življenja z vidika zdravstva, farmacije, vzgoje in izobraževanja.

Nedelja, 10. februar 2013

V stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru bo ob 17.30 maša za življenje, ob 19.00 pa v Slomškovi dvorani na Slomškovem trgu 20 tematsko predavanje.

Ponedeljek, 11. februar 2013

V stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru bo ob 18.00 maša za življenje, ob 19.00 pa predavanje v cerkvi sv. Bassa v Kopru (Prešernov trg na Mudi). Na srečanju bo gost posebej nagovoril mlade.

Torek, 12. februar 2013

V kapeli v Antonovem domu na Viču na Tržaški cesti 85 v Ljubljani bo od 9.00 do 11.00 srečanje z duhovniki, redovnicami, redovniki in bogoslovci.


Program organizira Zavod za pravico do življenja, ŽIV!M v sodelovanju z naslednjimi ustanovami: Zavod KUL.SI, Emanuel, YFC, Zakonci za Kristusa, Prenova v duhu, Marijino delo, Urad za družino, Farmacevti za življenje, Svet katoliških laikov Slovenije, UNIPAS in Študentski center Jadro Koper.