Prostovoljci Karitas zbrali 28 ton izdelkov za pomoč ljudem v stiski

Prostovoljci Karitas so tudi letos dva vikenda v marcu pred izbranimi HOFER-jevimi poslovalnicami zbirali izdelke za otroke in družine v stiski.

V štiridnevni akciji, ki je potekala na 57 lokacijah, je bilo skupaj zbranih skoraj 28 ton izdelkov oziroma 156 nakupovalnih vozičkov živil za otroke, osnovnih živil in izdelkov za higieno. Zbrana sredstva bodo namenjena pomoči ljudem, ki živijo v pomanjkanju. Hvala vsem prostovoljcem!

Pri HOFERju se zavedajo svoje odgovornosti do kupcev, partnerjev in sodelavcev ter tudi do okolja in družbe. V okviru lastne iniciative Danes za jutri si zato neprestano prizadevajo, da med drugim podpirajo tudi različne socialne organizacije in društva, ki nudijo pomoč tistim posameznikom ter skupinam, ki jo potrebujejo. Tudi letos so skupaj s Slovensko karitas pripravili zbiralno akcijo živil ter izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski.

Zbranih blizu 28 ton izdelkov
Akcija je potekala v petek, 9. 3. 2018, soboto, 10. 3. 2018, petek, 16. 3. 2018 in v soboto, 17. 3. 2018 pred 57-imi HOFERjevimi poslovalnicami. Prispevati je bilo mogoče živila za otroke (žitne kašice, kosmiče in namaze), osnovna živila (trajno mleko, olje, sladkor, moko, testenine) ter izdelke za higieno (pralni prašek, šampon, plenice in ostalo). V štirih dneh je 347 prostovoljcev, ob pomoči radodarnih posameznikov, zbralo skoraj 28 ton izdelkov, kar je slabih 12 ton izdelkov več, kot v enakem času lani. Za lažjo predstavo smo z zbranimi izdelki in hrano napolnili 156 nakupovalnih vozičkov.

Pri HOFERju so ob tej priložnosti dejali: »Zavedamo se, da je potrebno na pomen solidarnosti opozarjati skozi celo leto in veseli nas, da smo se za tovrstno akcijo odločili tudi letos. Ob pomoči prostovoljcev Slovenske karitas smo lansko leto zbrali več kot 16 ton pomoči, letos pa smo številko skoraj podvojili. Ob tem bi se radi iskreno zahvalili prav vsakemu, ki je prispeval.«

Pomembno je osveščanje
»Na Karitas na različne načine zbiramo pomoč za več kot 94.000 ljudi v Sloveniji, ki so v hudih materialnih stiskah. Vsaka tovrstna akcija in vsak dar je zato izrednega pomena. Pomembno pa je tudi osveščanje in utrjevanje pozitivnih navad pomoči sočloveku,«poudarja Slovenska karitas in se zahvaljuje vsem prostovoljcem in darovalcem za zbrano pomoč. Vsi izdelki bodo namenjeni otrokom in družinam v stiski.

Kontakt za več informacij: Saša Eržen, 01 300 59 69/60, +386 31 832 920, [email protected]