Protipotresna pobožnost ljubljanskih župnij

12.4.2020 ob 20:00 Ljubljana Molitev, Škofija Ljubljana
Protipotresna pobožnost pri sv. Jožefu v Ljubljani leta 2018 - Foto: Vir: Vatican News - slovenska redakcija Protipotresna pobožnost pri sv. Jožefu v Ljubljani leta 2018 - Foto: Vir: Vatican News - slovenska redakcija

V popoldnevu velikonočne nedelje se vsako leto po zaobljubi zberejo verniki ljubljanskih župnij v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani v skupni prošnji k Bogu, da bi obvaroval Ljubljano pred potresom in drugimi naravnimi nesrečami. Spominjajo se močnega potresa v Ljubljani, ki je bil na velikonočno nedeljo, 14. aprila leta 1895, in je povzročil precejšnjo materialno škodo. V molitvi prosijo, da bi bili obvarovani podobne katastrofe, spominjajo se tudi vseh ljudi, ki gredo skozi tako velike preizkušnje.

Letos zaradi pandemije koronavirusa protipotresne pobožnosti ne bo pri sv. Jožefu, ampak v kapeli sv. Družine na nadškofiji na veliko noč, 12. aprila 2020, ob 20.00Preko Radia Ognjišče in FB profila ljubljanskega nadškofa se bodo molitvi tistih, ki so na nadškofiji doma, lahko pridružiti tudi drugi. Ob nesreči nedavnega potresa v Zagrebu smo še močneje povabljeni, da se povežemo v goreči molitvi in skupaj prosimo, da bi bili obvarovani potresa in podobnih katastrof, spominjali pa se bomo tudi vseh ljudi, ki gredo skozi velike osebne preizkušnje in pretrese.

Nadškofija Ljubljana