Pustna sobotna iskrica Radia Ognjišče letos v pomoč otrokom v Ukrajini

10.2.2018 Ljubljana Dobrodelnost, Mladina, Koncert, Radio Ognjišče
Pustna sobotna iskrica Radia Ognjišče - Foto: T. Splichal za: Družina Pustna sobotna iskrica Radia Ognjišče - Foto: T. Splichal za: Družina

Radio Ognjišče in Misijonsko središče Slovenije tudi letos vabita na Pustno Sobotno iskrico, dobrodelno prireditev, ki bo že šestnajstič skušala pomagati otrokom, ki potrebujejo pomoč.

Letos na Pustni sobotni iskrici bodo nastopili: ansambel Mladi Belokranjci, Sten Vilar in Luka Sešek. Pustni ples bo v soboto, 10. februarja, ob 12. uri v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Telefonska akcija zbiranja sredstev bo, prek programa Radia Ognjišče, tekla od 9.00 do 15.00.

Z darovi poslušalcev Radia Ognjišče so doslej že v številnih delih sveta pokazali najlepši obraz dobrote in odsev slovenskega srca, ki je občutljivo za stisko drugega. Lani so v akciji zbrali več kot 130.000 evrov, namenjenih hrani za lačne otroke v Etiopiji. V Gambeli bo petsto otrok kar devet let preskrbljenih z dnevnim toplim obrokom. Pred leti so bili sadovi akcije namenjeni otrokom z Madagaskarja, iz Brazilije, Kambodže in ostalih dežel, v katerih delujejo slovenski misijonarji. Pust pa je nekajkrat pokazal dobrodelni obraz tudi pomoči potrebnim doma.

Namen letošnje pomoči se je pokazal, ko so v radijski akciji "Dobroti dajemo glas" odkrivali sence, na katere so opozarjale slovenske misijonarke v Ukrajini. Našli so cilj letošnjega pustnega dela: Balta. Mesto, v čigar temnih barvah otroci iščejo svetlobo v hiši sester usmiljenk. Rade bi kupile hišico za delo z mladostniki, ki odraščajo v mestu brez svetle prihodnosti.

S. Marta Meško, ki je v Kijevu predstojnica Marijinih sester čudodelne svetinje, se zaveda kako odprtih src so ljudje v Sloveniji in je neizmerno hvaležna za vse darove, s pomočjo katerih že leta lahko delajo za uboge v Ukrajini.

Dodatne informacije dobite na naslovu [email protected] ter na telefonski številki 01 292 75 04.