Radio Ognjišče za pomoč otrokom v Ukrajini zbral 100.262 €

Foto: Radio Ognjišče Foto: Radio Ognjišče

Na letošnji 16. dobrodelni Pustni Sobotni iskrici, ki je v organizaciji Radia Ognjišče potekala 10. februarja, so zbrali 100.262  EUR darov.

Dobrodelno prireditev so pripravili v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije za darove, ki jih bodo namenili misijonskih potrebam sester usmiljenk, ki delujejo v Ukrajini. Prvenstveno bodo namenjeni varni hiši za otroke, ki bo svoje poslanstvo lahko prav zaradi teh darov širila tudi na mladostnike v stiski v mestu Balta. 

Sestre Usmiljenke skupaj z lazaristi in drugimi misijonskimi in karitativnimi delavci v Ukrajini delujejo na številnih področjih in prinašajo upanje v tamkajšnji velikokrat izjemno težak in siv vsakdan. Poseben problem, ki se kaže kot dediščina minulih desetletij komunizma in zgrešene politike zadnjih let, so razbite družine in nedoumljiva družbena brezbrižnost. Posledično je veliko število otrok prepuščeno ulici, oropano zdravega otroštva, izkušnje lepih odnosov v družini in svetlega pogleda, upanja in ciljev v prihodnosti.

Marijine sestre, ki so naše pustno dobro delo opazovale iz Kijeva, so ob sklepu akcije zapisale: "Ne moremo oditi k počitku, ne da bi vsem, ki ste sodelovali pri Pustni Sobotni iskrici, izrekle iskreno zahvalo! S pomočjo mnogih vam je uspelo nekaj neverjetnega. V Kijevu smo bili ves dan z vami. Zjutraj pri sv. maši in molitvi, pozneje ob radijskem sprejemniku. Veselimo se z vami in smo vsem neizmerno hvaležne. Le Gospod vam lahko povrne!"

Provincialka Marijinih sester s. Slavica Lesjak se je takole zahvalila za darove in pustno dobro delo: "Tokratna Pustna Sobotna iskrica se je znova z zlatimi črkami zapisala v knjigo, ki jo hranijo na zlatem trgu Nebeškega Jeruzalema! V naši skupnosti je v soboto zvečer vse vrelo od veselja. Sestre, ki nismo pomagale v telefonskem centru, smo bile ves čas dobrodelne akcije izmenjaje pred Najsvetejšim, vmes pa smo za kako minuto stopile do radijskega sprejemnika in strmele nad programom, ki je nagovarjal darovalce. Solze ganjenosti, hvaležnosti, začudenja, veselja in ponosa so polzele po licih ob večerni izmenjavi doživetij tega blagoslovljenega dne! Naj vas, dragi darovalci, Gospod v vsem še naprej obilno blagoslavlja!"

Glavni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak: "V današnjem rahlem sneženju, ki ga lahko opazujem iz svoje radijske pisarne, vidim prispodobo sneženja dobrote, ki je v soboto znova pretresla Slovenijo in nas povezala z Ukrajino! Zavedamo se kako dobrotljive poslušalce imamo, skrbeli bomo za to, da nam boste lahko tudi v prihodnje zaupali. Dobrodelna akcija, kot je naša, lahko stoji le na trdnih temeljih zaupanja. Hvaležni smo zanje in vemo, da bi bili brez Gospodove podpore nemogoči, mi pa nemočni!"

Več na: Radio Ognjišče